В Угорщині створили центр душпастирства українських студентів
  • Птн, 06/10/2017 - 16:53

З благословення Голови ПМВ владики Йосифа Міляна в жовтні в Будапешті розпочав свою діяльність центр духовної опіки для українських студентів.

У рамках діяльності центру передбачені щотижневі зустрічі,  Божественні Літургії  та Новорічна проща Довіри (до Швейцарії).

Серед популярних університетів для українських студентів є Центральний Європейський Університет, де навчання проходить англійською мовою та інші університети Будапешта, а також Державні університети Ніредьгази, Дебрецена та Сігеда.

Як зазначив душпастир для українців греко-католиків Угорщини о.Дам’ян Габорій, для УГКЦ важливо, щоб студенти, які приїхали на навчання до Угорщини, мали постійну духовну опіку. “Як показує досвід, дуже часто молоді люди, покидаючи родинний дім, приїжджаючи на навчання в чужі країни, нажаль, забувають про свої християнські обов’язки. На це є різні причини. Ми б хотіли тут, в Угорщині, допомогти нашим студентам,  підтримати їх духовно. Тому будемо шукати студентів по угорських навчальних закладах, налагоджувати  з ними контакт, організовувати з ними спільні зустрічі”.

Адреса центру душпастирства в Будапешті: Аkadémia u 1. V ker.

mail: ugcchungary@gmail.com

Контактна особа: о. Дам'ян (06705547742)

Божественні Літургії для українських студентів відбуваються кожної неділі о 10:00 в церкві св .Михаїла по вул. Ваці, 47 (центр міста).

За інформацією прес-служби УГКЦ в Угорщині