Ватикан скорочує витрати
  • Втр, 18/03/2014 - 11:20

Ватикан оголосив, що призупиняє приймати нових службовців, припиняє підвищувати зарплатню і понаднормову роботу задля скорочення витрат. Папа Франциск запропонував частіше використовувати працю волонтерів.

Про це, а також про інші заходи з фінансування бюджетного дефіциту в 2014 році, повідомив секретар Ватикану П'єтро Паролін в листі, розісланому головам усіх відомств, служб і агентств Ватикану.

Відомствам пропонується не продовжувати строкові трудові договори, за винятком випадків особливої ​​необхідності, і заповнювати наявні вакансії шляхом переведення службовців з інших служб.

Велика частина щорічних витрат Святого Престолу пов'язана з виплатою заробітної плати та іншими витратами на утримання персоналу чисельністю 2,8 тис. чоловік. Доходи складаються з надходжень з дієцезій і чернечих орденів, а також прибутку від фінансових вкладів Святого Престолу і Банку Ватикану.

Окремо ведеться бюджет міста-держави Ватикан, з якого отримують зарплату 1,9 тис. осіб. Бюджет поповнюється за рахунок надходжень від музеїв Ватикану і його поштової служби.

Джерело: www.catholic-media.org