Вчімося й ми мистецтва життя, щоб вміло виховувати наш характер так, як це пропонує Господь: Владика Ігор в день празику Собору Пресвятої Богородиці
  • Птн, 09/01/2015 - 16:30

8 січня 2015 року, Висоопреосвященніший Владика Ігор, Митрополит Львівський, звершив Божественну Літургію у храмі блаженних преподобномучениць Олімпії та Лаврентії, що у монастирі сестер згромадження св. Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії.

 
«Обручник був праведним чоловіком, скромним, слухняним волі Божій і простим. Не виявляв жодних претензій до Небесного Отця. - Зазначив владика Ігор, розмірковуючи про постать Обручника Йосифа. - Приймав усі умови, які Господь вказував йому відносно обставин. В усьому бачив Боже Провидіння, якому віддав себе в руки і тих, кого йому довірив Господь».
 
«Цей праведник не ставив жодного запитання ангелу, вмів цілковито довіряти Божому Провидінню. Вірив – Бог поставив перед ним завдання, значить, допоможе йому здолати усі труднощі та сюрпризи, що виникатимуть у процесі подорожі», - наголосив владика Ігор.
 
Також, під час Літургії, сестри згромадження відновили свої чернечі обіти, щоб ревніше виконувати свої обов’язки, адже опікуються сиротинцями, працюють на державних роботах, зокрема у лікарнях та інших місцях згромадження немічних та особливо потребуючих.
 
На завершення Владика Ігор побажав: «Хай свята Родина буде для нас найкращим зразком спільного життя в сім’ях, у рідні, чернечих спільнотах та нашій країні. Ці особи радо виконували волю Бога в труднощах й важких умовах. Вчімося й ми мистецтва життя, щоб вміло виховувати наш характер так, як це пропонує Господь».