Великопосні настанови Митрополита Ігоря у Львівській духовній семінарії Святого Духа
  • Птн, 13/03/2015 - 01:12

11 березня Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, завітав до Львівської духовної семінарії Святого Духа, де звершив Літургію Напередосвячених Дарів.
 

Після молитви владика Ігор звернувся до семінарійної спільноти з пастирським словом. Глибоко богословські та батьківські слова Митрополита запали в серця молільників. Архиєрей говорив про праведного Ноя, який «... був відважним і вірним Богу, не потурав злу, лише давав добрий приклад зіпсутому людству».
 

Владика Ігор сказав: «Подивляймо цього чоловіка, його поставу перед Богом. Він не мав спеціального виховання, не закінчував університетів, семінарії, не здобував знань у нижчих чи вищих наукових закладах. Лише щиро прислухався у своєму житті до внутрішнього голосу, знав, що це Божа мова, не сумнівався, що Господь провадить його, успішно зближувався до Бога. Ной цілковито віддав себе у руки Господні, не помилився, зростав у любові до Бога, мабуть, просив Господа про помилування невірного народу».

Підсумовуючи, проповідник наголосив: «Ось,  гарний приклад для нас, щоб віддатися у руки Бога та просити його про виховання».

На звершення владика побажав усім присутнім бути пильними та старанними у змаганні до святості, щоб гідно зустріти Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа.

 За матеріалами Медіа-центру ЛДС