Вічні обіти у харківському Кармелі
  • Срд, 22/04/2015 - 12:12

"Радісна подія для всієї Харківсько-Запорізької дієцезії, а навіть для всієї Церкви - це принесення вічних обітів сестри кармелітки Марії Ольги від Ісуса Христа, Найвищого і Вічного Священика», - так вітав зібраних на урочистість в харківському Кармелі єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії Ян Собіло.

Насправді обіцянка довічного служіння Богу в споглядальному ордені – це нещоденна подія на теренах східної України, вона також має велику вартість для Церкви в цілому. «Як кожен гріх ранить всю Церкву і ослаблює її, так присвячення людини Богові в монастирі навпаки приносить користь всім християнам, - продовжував єпископ, - справжній фронт є тут. Це місце важливіше, ніж кабінети президентів і прем’єр-міністрів. Тут, в тиші перед Богом, вирішуються долі людей. Добре про це знають ті, хто телефонує і приходить до сестер, просячи про молитву. Вони можуть свідчити, що молитва сестер завжди почута Богом!».

З єпископом співлужили священики харківських парафій, а також представники отців кармелітів з Бердичева й Києва з делегатом на чолі.

Після Святої Меси урочистість продовжилась агапою, де, за спільним столом, можна було розділити радість свята.

Сестра Ольга, родом з Києва, має в Кармелі особливе покликання. Вона є «зовнішньою» сестрою, тобто одночасно служить сестрам, котрі живуть в затворі, не виходячи назовні, а також служить людям, які приходять до монастиря, зустрічає їх і спілкується з ними. Сестра прагне своє чернече життя особливо присвятити за священиків, просячи Бога про святість їхнього життя і винагородження за гріхи.

Як гасло на пам’ятку про вічні обіти, сестра Ольга обрала слова Святішого Отця Франциска: «Зосередивши свій погляд на Ісусові та Його милосердному обличчі, можемо зануритись у любов Пресвятої Трійці. Місією, яку Ісус отримав від Отця, було – об’явити в усій повноті тайну Божої любові… Його особа є нічим іншим, як тільки любов’ю».

Отець Станіслав Олешко