Відеопослання Папи напередодні апостольського візиту до Латинської Америки
  • Суб, 27/06/2015 - 16:21

Напередодні апостольського візиту в Еквадор, Болівію і Парагвай Папа Франциск звернувся з відеопосланням до жителів цих країн, виразивши  їм свою близькість, солідарність і добру волю, щиро бажаючи розділити їх турботи і радості.

У цій поїздці Святіший Отець хоче бути свідком радості Євангеліє і принести ніжність і любов Небесного Отця особливо тим Його дітям, які найбільше потребують її: старим, хворим, ув'язненим, бідним, всім жертвам сучасної «культури відкинутих». Папа Франциск висловлює бажання, щоб любов милосердного Отця допомогла всім нам відкрити образ Його Сина Ісуса в кожному нашому братові, сестрі, в кожному ближньому. Для цього необхідно стати ближче до кожної людини, подібно милосердному самарянину.

За кілька днів до зустрічі з народами Латинської Америки Папа Франциск дякує за них Богові й звертається з закликом бути стійкими у вірі й надії, які ніколи не розчаровують. Святіший Отець просить жителів Еквадору, Болівії і Парагваю об'єднати їх молитви з його власними, щоб сповіщення Євангеліє змогло досягнути найбільш  віддалених окраїн, а цінності Царства Божого стали закваскою наших днів.

На завершення відеопослання Папа Франциск закликає материнське заступництво Пресвятої Діви Марії, Матері Америки, і Господнє благословення, просить  молитися також і за нього самого.