Вперше в історії США один штат прийняв закон про захист прав віруючих
  • Нед, 06/04/2014 - 00:53

Штат Міссісіпі став першим в США, де був прийнятий закон про захист прав віруючих. Критики відразу заявили, що вважають його дискримінаційним і оскаржуватимуть через суди.

Офіційна назва закону - Акт про відновлення релігійної свободи. Він дозволяє приватним підприємцям і компаніям в Міссісіпі відмовлятися від виконання замовлень, в тому числі обслуговування клієнтів, якщо це суперечить їх релігійним переконанням. Крім того, за законом герб штату має бути доповнений словами "На Бога уповаємо".

Прийняття закону домоглися консервативні республіканці, які мають більшість у законодавчих зборах Міссісіпі. Затвердив закон своїм підписом губернатор-республіканець Філ Брайант.

Ліберали сприйняли нововведення негативно. Першими заяви протесту зробили організації, що відстоюють права сексуальних меншин. Вони побоюються, що саме людям з нетрадиційною сексуальною орієнтацією будуть в першу чергу відмовляти в обслуговуванні з релігійних мотивів.

Наприкінці лютого такий же законопроект був прийнятий і переданий на підпис губернатору в штаті Арізона. Там, однак, губернатор Джен Брюер відхилила цю ініціативу, посилаючись, зокрема, на думку ділових кіл. Ті побоювалися бойкоту в разі ухвалення закону, який федеральна влада країни і їхні однодумці вважають реакційним.

За матеріалами http://www.cnlnews.tv