Вручення дипломів в Теологічному Інституті Святого Йосипа Більчевського
  • Пон, 12/05/2014 - 12:04

В Теологічному Інституті 9 травня 2014 р. відбулася виняткова подія. Перші випускники цього навчального закладу отримали документ, який свідчить про успішний результат п’ятирічних інтелектуальних зусиль та допуск до магістерського екзамену у Католицькому Університеті в Любліні, що запланований на 26 травня цього року.

Урочистість розпочалася Святою Месою в академічній каплиці, яку очолив Архієпископ Мечислав Мокшицький, з ініціативи якого і був заснований Інститут у 2009 р. Разом з ним Євхаристію співслужили – Директор Інституту о. Яцек Уліяш, декан Теологічного факультету Люблінського Університету о. Мірослав Каліновський, ректор Львівської семінарії о. Петро Бжескі та Генеральний вікарій о. Юзеф Павлічек, якому Інститут також завдячує велику підтримку та допомогу, зокрема у виданні щорічного наукового часопису Інституту „Studia Leopoliensia”.

Після Євхаристії розпочалася наступна частина цього свята, тобто безпосереднє вручення дипломів та пам’ятних нагород кожному студентові, яких було 12, хоч як зазначив у своєму слові Директор Інституту, розпочинало навчання набагато більше студентів, близько тридцяти. У цій групі також навчалося найбільше сестер-монахинь. Звертаючись до студентів Архієпископ ствердив, що важко буде кожному знайти роботу пов’язану з цією галуззю, але здобуті знання завжди можна використати в своєму середовищі. Кілька слів до присутніх сказав також о. Мірослав Каліновський, наголосивши на тому, що Люблінський Католицький Університет також розпочинав свою діяльність з дуже невеликої кількості студентів, але з часом розрісся у потужний навчальний заклад, який цінується у всьому світі, а в найближчому майбутньому збирається відкрити свій філіал у Африці.

Студенти також підготували презентацію про своє життя в Інституті, яка викликала часом сміх, а часом і сумне зітхання, а завершилася ця виняткова урочистість спільним обідом, на якому Архієпископ поділився спогадами зі свого захисту та запевнив, що в цьогорічних випускників також проблем не буде, адже на перший захист магістерських робіт Архієпископ Мечислав поїде особисто.

Джерело: http://diocese-lviv.org