Як бути християнином у мусульманському світі: засідання єпископату Північної Африки
  • Птн, 20/06/2014 - 01:12

Нашим основним покликанням є переживати в мирі свою християнську віру посеред мусульманського світу – так католицький Архиєпископ марокканської столиці бачить майбутнє Церкви у Північній Африці. У Римі відбувається засідання єпископату, територія якого поширюється від Сахари аж до Лівії.

Єпископи працюють над програмним документом, який дозволив би християнам Магрибу зрозуміти свою місію у мусульманському світі. Засідання розпочались оглядом ситуації у конкретних країнах Північної Африки. Найбільше неспокою провокує Лівія – вважає Архиєпископ Вінцент Ландел, ординарій Рабату.

«Наша цьогорічна зустріч є в певному сенсі історичною. Вперше за 14 років серед нас бракує двох єпископів  з Лівії, які не змогли прибути з огляду на ситуацію у їх країні, через те, що там тепер відбувається. Не кажучи вже про те, що Лівія є закритою країною. Закриті аеропорти, з Лівії не можна вибратись. Однак, з цими єпископами ми маємо контакт, знаємо, яка їхня ситуація, вони сказали, що хочуть залишитися серед свого народу. Цей факт має величезний вплив на наші засідання. Голос лівійських єпископів був завжди дуже важливим. Цього разу вони промовляють до нас через свою відсутність» - сказав Архиєпископ Ландел.