Захист для захисників: у львівському храмі Петра і Павла збирають пожертви на бронежилети і каски для військових
  • Суб, 24/05/2014 - 02:05

Настоятель гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла отець Степан Сус вже два місяці допомагає Українській Армії придбати засоби захисту, щоб зберегти життя військових, які зараз перебувають у «гарячих точках». В коментарі Гал-інфо о. Степан Сус розповів про пожертви українців та про те, що найбільше потрібно українським військовим.

Як розповів отець Степан Сус, релігійна організація «Центр військового капеланства» діє згідно статуту і є юридичною особою.

«У статуті організації передбачена не лише духовна опіка над військовослужбовцями та членами їх сімей, але також і співпраця в різних сферах, забезпечення різних заходів виховного характеру і сприяння підтримці бойового духу. Те, що ми погодились розпочати збір коштів для захисту тих, хто зараз захищає нашу вітчизну, неабияк сприяє піднесенню бойового духу. Громадянська позиція українців - дбати усім разом про наших військових, - є великою моральною підтримкою для тих, хто сьогодні перебуває у різних куточках України та ризикує життям», - сказав отець Степан Сус.

Збір коштів, за його словами, проводиться останні два місці, коли розпочались агресія в Криму та на Сході України.

«Ми розпочали збір пожертв  у нашому Гарнізонному храмі. Тут є окрема скринька, яка до сьогоднішнього дня тут є і вона тут буде, поки не запанує мир і спокій у нашій державі, і усі військовослужбовці повернуться у місця постійної дислокації. За цей період ми зібрали вже близько 1 млн грн. За зібрані кошти були придбані і бронежилети, і каски, і інші засоби захисту, придбані також спальні мішки тощо. Окрім того є й поточні потреби: коли ламається військова техніка, ми по можливості намагаємося забезпечити допомогу і у цьому напрямку», - розповів отець Степан Сус.

Він наголосив, що не йдеться лише про допомогу виключно львівським військовим.

«Ми допомагаємо усім! Координаційний центр, який створений для допомоги військовослужбовцям, які зараз є при виконанні, не обмежується лише тими, хто є вихідцями з Західної України. Навпаки, ми намагаємося відповідати на потреби усіх, хто охороняє нашу країну і хто бореться із тією загрозою тероризму та окупації», - наголосив священик.

Отець зазначив, що усі церкви намагаються допомагати військовим: «Ми, усі військові священики, капелани, працюємо з військовими щодня. Багато військових на Сході України, які служать у різних куточках країни, є тими, кого ми знаємо особисто. Вони навчалися у наших навчальних закладах. Декого ми виховували і ділилися з ними вірою у Бога. Мені приємно те, що жоден випускник з нашої Академії сухопутних військ не зрадив присязі в Криму і усі вони переїхали служити на материкову Україну».

Отець Степан сус зазначив, що військові дуже потребують підтримки українців, адже багато із них не мають навіть елементарних засобів захисту, які можуть рятувати їхні життя перебуваючи у зоні проведення АТО на Донбасі.

Усі небайдужі громадяни можуть скласти пожертву безпосередньо у храмі, або ж перерахувати кошти на рахунок:

ЗАТ КБ «ПриватБанк»

МФО: 325321

ЗКПЛ: 35775549

р/р  26004053821129

Призначення платежу: «Добровільна пожертва»

Місія «Центр Військового Капеланства» Української Греко-Католицької Церкви:

Адреса: м. Львів, 79000, пл.. Святого Юра,5.

 

 

Про використання коштів «Центр Військового Капеланства» регулярно звітує. Також отець Степан Сус особисто звітує про всі придбані засоби захисту для військовослужбовців на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Українським військовим, які зараз ризикують власним життям захищаючи Україну і українців від ворога капелан подякував і висловив слова підтримки.

 

 

«Ми гордимося вами! Кожен українець встаючи зранку і лягаючи спати, думає про вас і молиться за вас. Ми переживаємо разом із вами. Усі ми щодня читаємо новини і думаємо про те, що буде завтра. Ви є тими, хто сьогодні береже мир і спокій в нашій країні. Ми, тут у Львові, можемо спокійно гуляти вулицями міста і приймати туристів зі всього світу – це знак того, що ми маємо справжніх Героїв, тих захисників вітчизни, які готові душу і тіло положити за нашу свободу, і ми будемо докладати усіх зусиль, щоб ви, як наші захисники, почували себе захищеними, де б ви не були. Ми тішимося тим, що маємо таких братів і сестер, воїнів, які готові підставити свою праву і ліву щоку для того, щоб нікого із нас ніхто і ніколи не бив. Ми молимося за вас», - сказав отець Степан Сус.

Джерело: http://galinfo.com.ua