Збирається чергова асамблея організацій, що підтримують східні Церкви
  • Пон, 19/06/2023 - 18:29

Під час органу, що діє при Дикастерії для Східних Церков, виступатиме також і Державний Секретар кардинал П’єтро Паролін, який представить дипломатичну діяльність Святого Престолу щодо України, Близького Сходу та Ефіопії.

Дикастерія для Східних Церков повідомляє про те, що від 19 до 22 червня 2023 р. відбуватиметься 96-а Пленарна асамблея Ради організацій, що допомагають Східним Церквам (ROACO). Основна увага буде зосереджена на ситуації в Святій Землі, Туреччині та Ірані, а також на становищі молоді.

Пленарні засідання розпочнуться 20 червня, після зустрічі напередодні ввечері координаційного комітету, та після інавгураційної Святої Меси, яку у вівторок вранці очолить Префект Дикастерії для Східних Церков і очільник ROACO архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті. Під час Євхаристійного богослужіння підноситиметься молитва за мир і за всіх благодійників, живих і померлих.

Під час першої сесії учасники зосередять увагу на Святій Землі, зокрема, будуть підбиті підсумки реалізації проектів у рамках збірки на підтримку Церкви в Святій Землі, яка проводилася у Велику П’ятницю 2022 року. Засідання завершиться доповіддю кардинала П’єтро Пароліна, Державного Секретаря Святого Престолу, про дипломатичну діяльність Святого Престолу в тому, що стосується України, Близького Сходу та Ефіопії. Після обіду увага благодійників переміститься у Туреччину та Іран, а завершиться день доповіддю архиєпископа Менґестеаба Тесфамаріама, Митрополита Асмарського, про суспільно-політичну й релігійну ситуацію в Еритреї.

Середа, 21 червня, буде присвячена слуханню молоді зі Східних Католицьких Церков і з латинських дієцезій, що перебувають у компетенції дикастерії. Юнаки й дівчата з 13 країн прибули до Риму на зустріч «Церква поділяє подорож з молоддю: молоді діячі задля спільного блага». Опісля знову відбудеться засідання координаційної ради, щоби проаналізувати різні моменти асамблеї та запланувати подальші зустрічі. Заключним моментом повинна би стати зустріч з Папою Франциском, запланована на ранок 22 червня.