Зустріч монашества в Ужгороді
  • Птн, 15/02/2019 - 11:38

14 лютого 2019 р. Б.ю з нагоди Дня Богопосвяченого життя у єпископській резиденції в місті Ужгороді відбулася зустріч монашества Мукачівської греко-католицької єпархії. Святкову Літургію очолив єпископ помічник Мукачівський Владика Ніл Лущак, а із проповіддю до присутніх звернувся отець Михайло Станко, ЧСВВ. На кінці Богослужіння єпископ здійснив обряд освячення свічок, які були вручені кожній монашій спільноті єпархії, як символ світла, Христового, яке просвічує людину і яким має світити кожна богопосвячена особа.

Друга частина зустрічі мала формаційний характер і головним доповідачем на ній була п. Олена Кулигіна - журналістом, редактор та PR-менеджер, яка викладає комунікації в Інституті релігійних наук св. Томи Аквінського (Київ). Вона поділилася із присутніми своїм досвідом праці у різних церковних структурах, а зокрема висвітлила тему  «Комунікація для Євангелізації: як говорити про Церкву та християнство в інтернеті зрозумілою мовою», у якій дала практичні поради поширення Божого Слова у соціальних мережах та знаходити свого читача.

На завершення зустрічі всіх богопосвячених осіб благословив Владика Ніл, заохочуючи їх до ревного служіння у місцях, де Господь покликав.

о. Теодор Мацапула, ВС,

синкел у справах монашества Мукачівської греко-католицької єпархії

фото за посиланням https://www.facebook.com/profile.php?id=100010047900011