Зустріч Настоятельок Сестер Служебниць в Україні
  • Суб, 12/04/2014 - 19:56

11 квітня 2014 р. у Провінційному домі Сестер Служебниць у Львові відбулася зустріч настоятельок. Понад 20 сестер прибуло з різних спільнот в Україні, щоб поділитися досвідом свого служіння у спільнотах, а також накреслити напрямні для подальшої праці для Церкви та Згромадження.

Гостем під час зустрічі був Архиєпископ Томас Е. Ґалліксон, Апостольський Нунцій в Україні. Високопреосвященніший Владика поділився своїми думками щодо апостоляту Сестер Служебниць колись і тепер, в обставинах сучасного суспільства. Він закликав сестер бути людьми надії та дарувати її світові. Владика особливо підкреслив важливість місії сестер у рамках подій Майдану. Він заохотив сестер, в контексті нинішніх подій, бути чуйними, куди їх кличе Святий Дух та бути готовими, за покликом Святого Духа і нашого єпископату, іти та працювати з людьми, зокрема на Східній Україні. Сестри мали змогу поставити Апостольському Нунцієві запитання та поспілкуватися у невимушеній дружній атмосфері.

Відтак до сестер звернулася с. Боніфатія Дяків, Провінційна Настоятелька. Вона наголосила на таких важливих аспектах богопосвяченого життя, зокрема Сестер Служебниць: молитва, спільне життя, передання старших сестер та апостолят. Сестри також застановилися над труднощами згаданих аспектів та спільно шукали шляхів вирішення проблем.

Зустріч завершилася спільною молитвою та подякою Богові за Його присутність у щоденному служінні.

 

Сестри Служебниці, Львів

Джерело: www.sisterssmi.org