Зустріч в Інституті постійної формації духовенства Львівської архиєпархії з о. Андрієм Зелінським, ТІ: «Довіра – найважливіший ресурс капеланського служіння»
  • Птн, 25/09/2015 - 10:22

«Плекати довіру і допомагати захисникам невтомно любити Бога і Батьківщину», - закликав військовий капелан о. Андрій Зелінський, ТІ, під час першої в цьому навчальному році зустрічі в Інституті постійної формації духовенства Львівської архиєпархії, що відбулася у четвер, 24 вересня 2015 року.
 
Розпочали зустріч молитвою, відтак Преосвященний владика Венедикт у вступному слові підкреслив одне із завдань формаційних зустрічей духовенства: ділитися досвідом. Єпископ представив доповідача – о. Андрія Зелінського, сказавши про його 10-літнє капеланське служіння. Опісля о. Михайло Лесів, директор інституту, ознайомив присутніх з діяльністю гостя зустрічі.
 
У своїй доповіді о. Андрій Зелінський, поділився досвідом свого капеланського служіння, зокрема в зоні АТО, та розповів про аспекти душпастирської праці серед військових. Він наголосив: «Ми можемо допомогти військовим не втомитися в здатності любити Бога, вітчизну , рідний край, людей». Доповідач зазначив: «Довіра – найважливіший ресурс капеланського служіння». Отець Андрій також додав: «Треба бути поруч, щоб захисники відчували присутність Христа».