10 "ДЯКУЮ" ЗА ГАРНЕ ХРАМОВЕ СВЯТО!
  • Втр, 22/05/2018 - 13:19

ХРАМОВЕ СВЯТО КИРИЛА І МЕТОДІЯ У ПЕРІОД ДЕКАДИ МІСІЙНОСТІ

10 "ДЯКУЮ" ЗА ГАРНЕ ХРАМОВЕ СВЯТО!

Декада Місійності – це період 10 днів між Вознесінням Господнім та Зісланням Святого Духа, який в нашій Церкві відзначається – особливо молитовно і святково з наміром розбудити серед вірних дух місійності та бажання послужити Церкві Христовій у справі євангелізації і катехизації. У нашій парафії Святих Кирила і Методія в Івано-Франківську (Крихівцях) часто храмове свято припадає саме в ці дні і має особливий зв'язок з нашими святими покровителями – Кирилом і Методієм, покровителем слов’ян та Європи, які теж були великими місіонерами та проповідниками Євангелія Ісуса Христа. Літургійний спомин святих Апостолів Слов’ян припадає на 24 травня і ми стараємося святкувати у найближчі вихідні дні.

Так цього року наші дні приготувань тривали від 16 травня і завершилися в неділю 20 травня. Кожного дня, окрім Святої Літургії присутні мали гарну нагоду слухати різні конференції: про Рік Божого Слова нам розказував о. Петро Жук – Ректор Київської духовної Семінарії, про Декаду Місійності і зокрема про місійність Християнської Родини нам дав доповідь п. Адріан буковинський (конференц-зал зібрав понад 160 слухачів). В рамках парафіяльних святкувань також було освячено Ікону-Мозаїку «Розп’яття Ісуса Христа» та запропоновано перегляд фільму «Рифи» про життя і діяльність Патріарха Йосифа Сліпого. Цей фільм нам ласкаво дали дозвіл для трансляції наші друзі з Живого ТВ.

Ораторій для дітей – це ігри,забави і змагання, в яких взяло участь понад 200 дітей протягом дня суботи. А вечірній суботній вечір поєднав у собі  урочисту відправу Вечірні, обхід з іконою Святих Кирила і Методія навколо храму і чудовий «Вечір пісні і танцю», в часі якого була святкова трапеза, різні акції та сюрпризи і все це дійство супроводжувала Жива Музика. Численні вірні зібралися, щоб молитися і святкувати разом.

Недільне дійство стало завершенням всіх святкувань: відправа Утрені, Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Владика Йосафат (Мощич), єпископ Чернівецький, святковий концерт та різноманітне трапезування. Всі вірні молилися, приступали до Святих Тайн Покаяння і Євхаристії, співали, танцювали і споживали різноманітні смаколики.

Після завершення всіх святкувань, я щиро забажав від душі подякувати Богові і всім за ці чудові дні святкувань Парафіяльного Празника, який у нашій парафії щороку переживається по-новому:

 

10 "ДЯКУЮ" ЗА ГАРНЕ ХРАМОВЕ СВЯТО!

  Святкування з нагоди нашого Храмового Празника Святих Кирила і Методія завершилися. Храмове свято - це день подяки Богові за дар Церкви і дар парафіяльної спільноти, за дар життя кожної людини, яка любить Церкву і живе Церквою. Молитовно хочу подякувати Всім, хто тим чи іншим способом був причетний до організації і самих святкувань:

 1. Найперше дякую Господу Богу - Ісусу Христу за дар Святої Церкви, яку він заснував і ця вселенськість (католицькість) додає сили і наснаги; тішить серце свідомість належати до Христової Церкви, яка розсіяна по цілому світі, але одночасно присутня через єдність з апостолом Петром і його намісниками у кожній парафіяльній спільноті.

 2. Дякую всім священикам, братам і сестрам нашої Чернечої Родини, які виявили добру волю допомагати в організації і приділили свій дорогоцінний час, поділилися ідеями (новинка в нас цього року була така - гофри солені і солодкі, які готували наші сестри) та просто тішили нас своєю присутністю.

 3. Дякую всім тим людям, які заздалегідь подбали за приготування території (покосили газони, висадили квіти навкруги церковних парканів, висадили квіти на сходах храму, підливали газони, прибирали територію парафії), а також тим, які прийшли прибирати храм і парафіяльний центр - закотили рукави і прибирали. Дякую і тим, які не змогли вділити свого часу, але склали пожертву на організацію святкувань.

 4. Дякую Владиці Йосафату Мощичу, Єпископу Чернівецькому за його згоду і добру волю приїхати до нас і очолити завершальну молитву - Архієрейську Святу Літургію. Присутність єпископа на таких святкуваннях є дуже цінною.

 5. Дякую всім священикам, які протягом цих днів брали участь у наших спільнотних молитвах - о. Петру Цідило, ВС - моєму невтомному помічникові і сотруднику, о. Софрону Зелінському, ВС - безвідказному помічнику, о. Михайлу Леспуху, ВС о. Теодору Мацапулі, ВС, Настоятелю нашого Згромадження в Україні, о. Петру Жуку, Ректору Київської Духовної Семінарії, о. Олесю Будзяку, Ректору Івано-Франківської Духовної Семінарії, о. Степану, о. Івану Репелі, декану нашого Південно-східного деканату м. Івано-Франківська, о. Ярославу Середюку, о. Андрію Кудлику, о. Михайлу Віхотю. Це ті священики, які виявили добру волю взяти участь у наших молитвах та святкуваннях.

 6. Дякую нашим незамінним артистам і музикантам, які протягом двох днів тішили присутніх своїми талантами: це наш друг і "завждиготовий" помічник Роман Калин, це Любомир Сидор, Мирослав Пасічняк і його група "Golden Voice", це Галинка Баранкевич, це Оксана Романюк, це Світлана Весна, це Тетяна Бариляк, це вперше на нашому святі Дует "Писанка" - Оксана Савчук та Іван Кавацюк з Буковини, це наші чудові діти з Містечка Милосердя св. Миколая зі своїми виступами... Потрудилися і переживали, бо дощик часами трішки лякав... Але, все нам вдалося...

 7. Хочу подякувати всім людям, які прийшли і в суботу і в неділю - допомагаючи у справах кухні та їдження. Так багато добрих людей приєдналося і допомагали у приготуванні - плову (наші чоловіки), салатів, ковбасок, кави і чаю, гофри... І це вділили свій час і служили всім присутнім... Скільки людей йшли і йшли з пляцками і з канапками... Стільки людей з різних місцевих закладів харчування приєдналося і брало участь у святкуваннях... І парафіянки і прихожанки і гості - всі з’єдналися у приготуванні солодкого столу, з самого ранку численні жінки зібралися, щоб готувати гощення. Люди добрі, з Вами можна гори перевертати... і добрі діла творити... і людям свято робити.

 8. Хочу подякувати нашим семінаристам - Павлу Баланюку, Любомиру Дубею, Роману Бойцанюку за постійну допомогу; нашим сестрам Марії Благовіщення і Марії Оранті та іншим сестрам за організацію дозвілля для дітей, особливо суботнього Ораторію; паламарю Роману Зубрицькому, дяку Василю Пронюку та іншим семінаристам, які допомагали співати і були готові на всякі служіння.

9. Окреме "дякую" нашим друзям хористам з хору "Воскресіння" під керівництвом Володимира Рудницького, які своїм співом супроводжували відправу святкової Архієрейської Літургії - це їхній талант і вони радо його розвивають.

 10. Дякую всім людям, які цікавляться нашим парафіяльним інтенсивним життям, всім, які прийшли брати участь у різноманітних заходах (молитвах, конференціях, святкуваннях, освяченнях), всім, які молилися, святкували, співали, танцювали, ділилися великою радістю належності до Церкви Христової. Дякую і тим, які з нами через соціальні мережі єднаються. Дякую Вам за те, що Ви є. Дякую всім тим, які принесли пляцки, торти, печиво і води та інші наїдки - все було дуже смачно і всім всього вистарчило. Дякую за ваші пожертви в храмі та участь в різномантіних акціях - всі зібрані кошти спрямовані на справу будівництва "КОВЧЕГУ".

Богу нехай буде подяка і слава!

от. Йосафат Бойко, ВС