60 громадян КНР попросили притулку в Чехії, стверджуючи, що як християни вони піддаються репресіям в Китаї
  • Суб, 13/08/2016 - 17:01

Група з 60 китайських громадян попросила політичного притулку в Чехії, стверджуючи, що вони як християни страждають від переслідувань у комуністичному Китаї, повідомляє «Crux».

Чеська влада охороняє цих мігрантів у надзвичайний спосіб, оскільки вони стверджують, що при викритті їхньої ідентичності, постраждають їхні родичі, які залишились в Китаї. У свою чергу представники КНР та китайські ЗМІ ставлять під сумнів, що йдеться дійсно про християн, стверджуючи що християн в Китаї не переслідують. 

У той же ж час неспростовним є той факт, що християни в Китаї стикаються з постійними утисками і переслідуваннями зі сторони китайського комуністичного режиму. Що найменше один католицький єпископ перебуває в Китаї за ґратами, а два роки тому у китайській в’язниці помер 94-річний єпископ Косма Ші Енксіян. За ґратами перебуває доволі велике число китайських християн різних конфесій.  

Китайська влада вдається до різноманітних спроб обмежити зростання кількості християн в Китаї вдаючись до підкупу, утисків та переслідувань.