88 річниця об'явлення Коронки до Божого Милосердя
  • Срд, 13/09/2023 - 16:48

13 і 14 вересня – річниця об’явлення Коронки до Божого Милосердя, яку Господь Ісус продиктував сестрі Фаустині у Вільнюсі 1935 року.

Коронка – одна з найвідоміших молитов до Божого Милосердя. Її моляться на всіх континентах, навіть мовами племен.

Зміст Коронки до Божого Милосердя відомий зі “Щоденника” святої Фаустини Ковальської. Сестра записала видіння ангела, який мав стати виконавцем Божого гніву. Однак ангел не зміг виконати справедливого покарання, коли монахиня почала молитися словами, які вона чула всередині: “Отче Предвічний, жертвую Тобі Тіло і Кров, Душу і Божество найулюбленішого Сина Твого, Господа нашого Ісуса Христа, на ублагання за гріхи наші та всього світу. Заради Його тяжких страждань, будь милосердний до нас”.

Наступного дня Ісус дав св. Сестрі Фаустині детальні вказівки про те, як молитися молитвою, яку ми сьогодні знаємо як Коронку до Божого Милосердя.

Господь Ісус пообіцяв, що той, хто з довірою молитиметься Коронку, зможе просити все, що буде згідне з Божою волею. Особлива обітниця стосується благодаті щасливої та мирної смерті, якої може випросити для себе або для помираючого той, хто так молиться.

Нагадаємо, що згідно з декретом Апостольської Пенітенціарії від 12 січня 2002 р. повний відпуст на звичайних умовах надається вірним, які абсолютно вільною від прив’язаності до будь-якого гріха душею, побожно помоляться Коронку до Божого Милосердя у церкві чи каплиці перед Пресвятими Тайнами, які виставлені публічно чи зберігаються у кивоті. Якщо ж ці вірні не можуть вийти з дому через хворобу (або з іншої поважної причини), але промовляють Коронку до Божого Милосердя з довірою та з прагненням милосердя для себе та з готовністю виявити його іншим, вони також отримують повний відпуст на звичайних умовах.

За матеріалами niedziela.pl