Андрій Шевченко просив Папу про молитву за Україну на матчі заради миру
  • Втр, 02/09/2014 - 19:17

Папа Франциск зустрівся з футболістами та організаторами Міжрелігійного матчу заради миру, який пройшов учора, 1 вересня на Олімпійському стадіоні Рима.

Папа подякував гравцям і підкреслив, як важливо бути прикладом для молоді.

Папа Франциск: «Люди, особливо молоді люди дивляться на вас із захопленням завдяки вашим атлетичним здібностям. А тому важливо бути добрим прикладом для них, на полі й поза ним».

Папа також висловив свою надію на те, що міжрелігійні матчі будуть сприяти викоріненню усіх форм расової, культурної та релігійної дискримінацій.

Папа Франциск: «Усі ви знаєте, що синонім до дискримінації – зневага. Дискримінувати когось означає нехтувати ним, а тому на цьому матчі ми кажемо «ні» будь-якій дискримінації».

Після цього Папа привітав усіх футболістів, серед яких був і легендарний гравець Дієго Марадона, він подарував Святішому Отцю футболку з його іменем.

Дієго Марадона: «Я був дуже зворушений, коли обійняв його. Я пишаюся тим, що я аргентинець. Відколи Бог забрав мою матір, я на тривалий час відійшов від Церкви. Але сьогодні я щасливий знову повернутися, особливо граючи заради миру».

Український футболіст Андрій Шевченко також спілкувався з Папою, він попросив його про молитву за Україну.

Андрій Шевченко: «Я попросив молитися за мою країну, оскільки ми насправді потребуємо допомоги. Дуже важко зараз говорити про те, що коїться тепер у моїй країні. Але надіюся, що все налагодиться. Ми тут, щоб зіграти матч і показати знак миру всім».

Папа презентував нагороду за футбольну гру й оливкове дерево, яке посадять на Олімпійському стадіоні. Також він сфотографувався на згадку з футболістами.