Архієрейська Божественна Літургія з нагоди празника Мукачівської Чудотворної Ікони Божої Матері
  • Пон, 20/07/2015 - 02:22

19 липня 2015 р., в Монастирі Отців Василіян у м. Мукачеві, була відслужена Архієрейська Божественна Літургія, з нагоди празника Мукачівської Чудотворної Ікони Божої Матері.

Архієрейську Божественну Літургію очолив Преосвященний Владика Мілан Шашік, Єпарх Мукачівський, у співслужінні з Отцями Василіянами українських Провінцій та духовенством Мукачівської Греко-Католицької Єпархії.

З Провінції Святого Миколая, у склад якої входить Василіянський монастир у Мукачеві, Літургію співслужили: Протоігумен о. Павло Райчинець, Настоятель Мукачівського монастиря о. Веніамин Довганич, Настоятель Боронявського монастиря о. Тарас Іванина, о. Гавриїл Тимчик (Фатіма-Португалія) та диякон Еміліян Гавей.

Також у святковому богослужінні взяли участь Отці Василіяни з Провінції Найсвятішого Спасителя: Протоігумен о. Пантелеймон Саламаха, Провінційний Економ о. Макарій Солюк, Настоятель Івано-Франківського монастиря о. Йосафат Фітель, Настоятель Червоноградського монастиря о. Ігнатій Москалюк, Настоятель Дрогобицького монастиря о. Павло Ясиновський, о. Віталій Лотоцький (Кула-Сербія) та о. Юліян Хомечко (ВІФБС).

Інші отці уділяли паломникам Святу Тайну Покаяння, а ченці прислуговували під час богослужінь.

На празнику були також присутні сестри-монахині: Сестри Чину Святого Василія Великого, Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії, а також Сестри з Міжнародної марійської спільноти, які прибули до Мукачівської єпархії молитися за мир в Україні.

Владика Мілан, виголосив для присутніх своє пастирське слово, в якому відзначив, що Христос посилає нам свою Матір, яка обʼявилася в багатьох місцях, або виявила свою любов до нас, через своє заступництво у святих іконах. Тому нам потрібно бути слухняними по відношенню до неї так, як слуги в Кані Галилейській, до яких Богородиця звернулася: «Все, що лише скаже вам (Ісус) – те робіть» (Пор. Ів. 2, 1-12). Тому в це свято нам потрібно застановитися, чи слухаємо ми Ісуса – сина Марії і чи поступаємо у своєму житті так, як Він нам каже поступати.

Проповідь Владики Мілана Шашіка

натисніть тут, щоб прослухати

 

Висловлюючи подяку з нагоди Празника, Настоятель Мукачівського монастиря, о. Веніамин висловив сподівання, що це місце, де виставлена Чудотворна Ікона – «Мукачівська Заступниця», за нашими спільними молитвами щораз більше духовно зростатиме і приноситиме нам мир та злагоду.

Многоліття та подячне слово

натисніть тут, щоб прослухати

На завершення празника, відбулося освячення води біля монастирського джерела, окроплення нею та мирування.

Також присутні мали змогу приклонитися перед Мукачівською Чудотворною Іконою Божої Матері, яка виставлена у монастирській каплиці.