Публікації

  • 5 Лютий 2022 (14:00)

    В березні цього року виповнюється 155 років від Дня народження унікального душпастиря, який своїм життям та невтомною працею в найскладнішому періоді Української Греко-Католицької Церкви заслужив на те, щоби справедливо ввійти в ряди найславніших діячів нашої Церкви-мучениці.

  • 28 Січень 2022 (14:14)

    28 січня 1077 року імператор Священної Римської імперії Генріх IV після кількаденної покути отримав у Каноссі прощення Папи Григорія VII.

  • 27 Січень 2022 (20:23)

    27 січня відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Спогадуючи цей день, отець Франческо Пеше, теперішній парох церкви Санта-Марія-ай-Монті в Римі, розповів зворушливу історію про врятованих єврейських дівчат.

    У храмі Санта-Марія-ай-Монті в Римі, неподалік від Колізею, сестри Згромадження св. Вінкентія де Поля, разом із парохом, таємно переховували єврейських дівчаток під час нацистських облав у 1943 році.

  • 23 Січень 2022 (21:13)

    Вона народилася і жила у часи Середньовіччя. Завдяки їй русинська (українська) кров і сьогодні тече у венах представників аристократичних, монарших родів Великої Британії, поєднавши собою англосакську династію та рід київського князя Ярослава Мудрого.

    Що ж насправді поєднує її, англійську принцесу та середньовічну королеву далекої гірської країни, канонізовану у 1250-му році та визнаною Папою Римським небесною покровителькою Шотландії із сучасними українськими теренами?

  • 23 Січень 2022 (21:07)

    Шлях святого Якова або іспанською Каміно де Сантьяго є одним з головних паломницьких маршрутів у світі, а разом з цим – і туристичним маршрутом.

    Вже 800 років постійно цей шлях приваблює людей, немов магніт, поєднуючи все, що потрібно для душі і тіла – духовну дорогу до мощів Апостола і мученика з важкістю долання багатоденного переходу і запаморочливою красою полів, гір і лісів.

  • 20 Січень 2022 (13:24)

    Ще наприкінці XVIII століття з’явилася ідея про те, що населення Землі незабаром може досягти критичної позначки, що призведе до катастрофи – нестачі їжі і, як наслідок, люди помиратимуть від голоду. В результаті подібних ідей у ​​суспільстві з’явився світовий рух, спрямований на зниження народжуваності, що привело людство до дуже неприємних наслідків.

  • 13 Січень 2022 (13:22)

    Кардинал Реймонд Лео Берк опублікував на своїй інтернет-сторінці розважання, що стосуються значення чистоти серця. Власне через чистоту серця, за словами кардинала, ми в найбільш можливий тут на землі досконалий спосіб єднаємось з Серцем нашого Господа, Ісуса Христа. Взірцем такого поєднання є Непорочне Серце Марії. До вашої уваги повний текст статті кардинала.

    «Слава Ісусу Христу!

    Брати і сестри у Христі,

  • 10 Січень 2022 (14:39)

    На початку нового року ми завжди плекаємо нові сподівання, прагнучи, аби в майбутньому все йшло краще, ніж в минулому. Про другу богословську чесноту часто говорили Вселенські Архиєреї останнього періоду: кожен в різних контекстах, але завжди з однаковою духовною наснагою.

  • 5 Січень 2022 (17:11)

    У спомин блаженної Марцеліни Даровської пропонуємо вашій увазі кілька думок згідно її виховної системи щодо ролі жінки у світі. 

    Виховна система матері Марцеліни, як і школи сестер-непорочниць, спрямована на жінку, яка повинна виконати певну роль в суспільстві та світі. Вимір цієї ролі є позачасовим: виходить за рамки певного століття, політичної ситуації чи навіть окремо взятого народу.

  • 13 Грудень 2021 (21:07)

    Нещодавно в огляді я читав промову одного німецького інтелектуала, який у відповідь на питання про Бога назвав себе агностиком. Він додав, що ми не можемо ні довести, ні повністю виключити існування Бога і тому питання залишається відкритим. Тим не менше, він був абсолютно впевнений в існуванні пекла – достатньо йому було ввімкнути телевізор, аби констатувати, що пекло існує та процвітає. У той час, як перша частина цього висловлювання повністю відповідає сучасній свідомості, друга видається дивною і незрозумілою, принаймні на перший погляд. Бо як можна вірити в пекло, якщо Бога не існує?

  • 10 Грудень 2021 (12:23)

    Блаженний Карло не раз казав про знаки від Бога. Колись він поділився своїми роздумами з приятелькою, яка була дуже засмучена.

    У книзі «Оригінали і ксерокопії» про це розповідає домініканець о. Джорджіо Маріо Карбоне.

    Карло Акутіс говорив про Бога так, «ніби Він був найпрекраснішим»

    «Ти Бога не бачиш, але Він тебе бачить. Знає, як страждаєш, оберігає і завжди буде з тобою, аби тебе оберігати і давати знаки, щоби ти зрозуміла, що Він є».

  • 8 Грудень 2021 (12:11)

    Всі ми маємо час, щоб приготуватись до кожного великого свята. Навести лад у своїх домівках, скласти меню святкового столу, спланувати святкові візити. І… На жаль, часто на цьому приготування закінчуються. Чи потрібно вписувати у цей перелік щось, до прикладу, таке: «помити підлогу Душі», «провітрити Душу», «задекорувати Серце добрими справами» і пригадати про сповідь перед Різдвом?

    Звісно, хоча б раз на рік кожному християнину Церква радить сповідатися. Однак тому, хто дбає про чистоту свого серця, слід це робити частіше.

  • 18 Листопад 2021 (16:08)

    Самотність важка для тих, хто не вміє молитися. Якщо тебе лякає самотність, якщо, залишившись на самоті, ти якнайшвидше шукаєш товариства, якщо ти шукаєш утішення в людях, то це вірна ознака того, що Бога тобі мало, що в тебе недостатньо розвинене внутрішнє життя.

  • 5 Листопад 2021 (13:14)

    ВИЗВОЛИТИ ДУШІ З ЧИСТИЛИЩА
    Микола Петро Лучок, єпископ-помічник Мукачівської Дієцезії

    - Ми з вами маємо безсмертного духа. Ми є безсмертними. Ми створені до життя, до єдності з Богом. Людина створена до стосунків з Богом. Цей стан життя в саду Едемському - райський стан. Після того, як людина відвернулася від Бога, в життя людини ввійшла смерть.
    Тепер ми частину життя живемо на землі.

  • 3 Листопад 2021 (12:53)

    Теологія тіла не тільки для дорослих.

    Як батьки, ми починаємо вчити своїх дітей про частини їхнього тіла, коли вони ще зовсім маленькі. Вони вчаться вказувати на свої вуха, очі, рот і ніс, пупок і пальці ніг; потім, стаючи старше, вони дізнаються більше про те, як працює їхнє тіло.

    Як батьки-католики, ми не просто хочемо передавати біологічну інформацію — ми хочемо, щоб наші діти дізналися про значення та призначення свого тіла. З чого ми розпочнемо і як повідомити про це молодшим дітям?

  • 27 Жовтень 2021 (10:23)

    Італійський інженер Гульєльмо Марконі встановив короткохвильовий радіотелефон між Ватиканом та Кастель-Гандольфо.

  • 11 Жовтень 2021 (13:59)

    Ісус Навин постає в Біблії як виконавець наказів Мойсея і його помічник. Йому дається визначення як продовжувача справи Мойсея.

  • 29 Вересень 2021 (18:14)

    Транссубстанціація або Переєстествлення – це найпіднесеніший момент Літургії, тому що це мить, коли живий Бог з’являється посеред нас. У церкві панує тиша, співи та звук органу змовкають, аби вірні могли зосередитися і максимально тісно поєднатися з Господом Ісусом, який жертвує Себе. Священник, тримаючи в руці хостію / дискос із частичками, стоїть біля вівтаря в особі Самого Христа Господа, тобто робить і говорить те, що зробив і сказав Христос під час Таємної Вечері, коли Він встановив Святу Жертву.

  • 28 Вересень 2021 (17:45)

    «Щоразу, коли ти захочеш отримати від Мене якусь благодать, зверши на Мою честь три прохальні новенни, молячись 15 таємниць Святого Розарію, а потім три подячні новенни – і ти отримаєш бажані благодаті», - цими словами, сказаними Божою Матір’ю у Помпеях невиліковно хворій із Неаполя — Фортунаті Агреллі, була започаткована молитовна практика, яка ґрунтується на молитві святого Розарію, яку читають 54 дні, — так званої Помпейської новенни, або «Безвідмовної новенни».

  • 24 Вересень 2021 (11:48)
    Євангелізаційний проєкт «Veritas» підготував прекрасний подарунок для всіх, хто вшановує отця Піо. Отець Йозеф Трунк, який більше 25 років тому приїхав служити на Закарпаття з Німеччини ділиться свідченням про великі дива, які вчинив Падре Піо для його родини. 
     

    Oтець Йозеф розповідає: «Вся наша родина завжди була духовно пов’язана з Падрем Піо. Мій батько особливо шанував його, коли він ще жив.

Сторінки