Австралія: держава бореться з християнською цивілізацією
  • Пон, 07/12/2015 - 22:33

Церква в Австралії "більше не сприймається в суспільстві як поважна інституція, а багато людей вважають Її перешкодою для досягнення процвітання", – сказав Архиєпископ Юліан Портеус із єпархії Хобарт на зустрічі, організованій Християнським Лобі Австралії. За його словами, вороже налаштована до Церкви влада щоразу з більшою сміливістю запроваджує законодавство, несумісне з християнською мораллю.

Австралійський Архиєпископ вважає, що у майбутньому слід очікувати юридичного переслідування Церкви державою, метою якого є ліквідація фундамент, на якому впродовж останнього тисячоліття будувалася цивілізація Заходу. Прикладом цього є звинувачення єрарха Антидискримінаційною Комісією Тасманії у порушенні права після того, як він опублікував пастирський лист, в якому захищав католицьке вчення про шлюб.

У той самий час влада Вікторії намагалася змінити нормативну базу таким чином, аби змусити християнські агентства з усиновлення передавати дітей гомосексуальним парам. Критичним моментом у процесі дехристиянізації, на думку Архиєпископа Портеуса, було широке поширення контрацепції, що призвело до розриву зв'язку між статевим актом і плідністю. Хоча віруючих сьогодні намагаються випхати за церковні мури, "саме зараз християни повинні рішуче протиставитися спробам заглушити голос Церкви щодо соціальних питань", – наголосив ординарій єпархії Хобарт на острові Тасманія.