Бойовика ІД врятували християни
  • Срд, 04/03/2015 - 12:21

Бойовик "Ісламської держави" (ІД), який пережив стан клінічної смерті та був врятований монахами, покаявся у своїх гріхах і вирішив прийняти християнство.

Він має намір оселитися в католицькому монастирі на півночі Сирії.

Як розповіли очевидці, 32-річний чоловік дивом вижив після жорстокої перестрілки між загонами ІДІЛ і регулярними урядовими військами неподалік від східних сирійських кордонів. Тяжко поранений, боєць був залишений в пустелі без жодних шансів на виживання. Монахи католицького монастиря Св. Домініка, що  з'явилися в околицях через кілька годин після припинення боїв, прийняли непритомного чоловіка за мерця, проте вирішили гідно поховати його.

Як виявилося, монахи, що несли практично бездиханного пораненого близько двадцяти шести кілометрів до найближчого населеного пункту, врятували йому життя. Не без чуда - через тяжкі поранення і крововтрати серце бойовика зупинилося; однак, переживши стан клінічної смерті, він повернувся до тями.

За словами священика Германна Джрушлінна, чоловік, прийшовши до тями, відразу почав розповідати  про видіння, які згодом привели його в лоно християнства.

"Я думав, що якщо помру в битві, то це відкриє для мене ворота раю. Але коли я почав підніматися догори, до світла, переді мною з'явилися джини, які потягнули мене в пекло: там я відчув весь біль, який я заподіяв людям за всі роки ... Окремим покаранням для мене обрали спостереження за стратою очима моїх жертв. Ці картини будуть переслідувати мене все моє життя", - розповів колишній терорист священнослужителю.

Пізніше чоловік почув голос, який пояснив йому його долю. "Йому сказали, що, будучи людиною, він зазнав поразки - і за це він буде позбавлений врат раю, якщо обере смерть. Але якщо він вибере життя, то у нього буде ще один шанс змінитися і покаятися в своїх гріхах. Він обрав життя" , - продовжив отець Германн.

Сьогодні новохрещений християнин проживає в обителі, насельники якої і врятували його від смерті. На диво лікарів, чоловік вкрай швидко пішов на поправку, йдеться в інформації Linga.org.

"Усвідомивши свою помилку, він вирішив, що його обманювали в релігійному плані все його життя. Тепер він бажає, щоб його історія, його приклад служив застереженням іншим радикалам, які, почувши про долю,  що чекає їх, можливо, теж навернуться до істинного Бога і Творця", - завершив о. Германн своє інтерв'ю.