Церкви Мексики проти легалізації марихуани
  • Пон, 09/11/2015 - 22:18

Католицькі чиновники засудили рішення Мексиканського суду про дозвіл використання марихуани. На їхню думку, таке рішення в результаті призведе країну до легалізації та розповсюдженню наркотиків.

Четверо з п'яти суддів проголосували за дозвіл вирощувати марихуану в оздоровчих цілях. Хоча зараз такий «привілей» доступний лише деяким, противники закону стверджують, що незабаром він стане легальним для всіх мексиканців.

За словами прес-секретаря архиєпископа Мексики отця Хьюго Вальдемара, церква дуже серйозно ставиться до такого рішення країни: «Це дуже безвідповідальне рішення, яке обов'язково приведе за собою наслідки».

Марихуана стала дозволеною, оскільки більшість людей Мексики мають справу з наркотиками. За даними дослідницьких центрів, за останні роки близько 60 відсотків увязнених країни засуджені за наркоторгівлю.

«Ми зараз живемо в культурі легалізацій і не в силах змінити її», - говорить архиєпископ Рохеліо Кабрера Лопес. - «Навіть батькам не під силу стримувати своїх дітей. Ми знаходимося в суспільстві, яке хоче дозвіл на все».

Відзначимо, що в своїй постанові, суд навів доводи: «заборона на марихуану порушує поняття вільного розвитку особистості».