Джеймс Мартін вже активно пропагує ЛГБТ у Лісабоні в рамках заходів перед СДМ
  • Втр, 01/08/2023 - 10:29

Світові Дні Молоді – це ініціатива, яка теоретично має на меті дозволити католицькій молоді з усього світу з ентузіазмом виявляти свою віру. Проте цьогоріч вони відзначатимуться під знаком “іншого Євангелія”: окрім “апостольства” вегетаріанства чи пророкування екологічної катастрофи, молодь зможе послухати ЛГБТ-пропаганду. У рамках заходів, що передували СДМ, лекцію для молоді прочитав Джеймс Мартін, відомий популяризатор прийняття содомського гріха в Церкві... Його виступ був дуже популярним. Він також виступатиме на частині самого заходу. Про це повідомляє pch24.pl.

Свою лекцію прогресивний священнослужитель анонсував у соцмережах. Єзуїт опублікував у Твіттері фотографії зали, заповненої молоддю. ”Велике спасибі всім надзвичайним молодим людям з MAGIS у Лісабоні, які прийшли на мій виступ “Ісус на маргінесі” про служіння нашим друзям ЛГБТК. Я мав честь бути запрошеним на MAGIS 2023, організований єзуїтами молодіжний захід, і дуже радий, що познайомився з багатьма з вас після цього!”, – написав він, підсумовуючи зустріч.

Як пише сайт LifeSiteNews, особи, що стоять за єзуїтською ініціативою, співпрацюють з організаторами Світових Днів Молоді. Зустріч із Джеймсом Мартіном відбулася в рамках циклу лекцій напередодні самих СДМ – але на цьому його діяльність у португальській столиці не завершується. Як зазначив єзуїт у дописі від 27 липня, свої “п'ятихвилинки” він також матиме під час частини самого заходу.

Серія зустрічей напередодні Світових Днів Молоді розпочалася 22 липня і, за даними єзуїтського журналу “Америка”, зібрала 2000 молодих слухачів. До організації заходу були залучені найважливіші представники Товариства Ісуса, включно з його генералом, який відслужить Святу Літургію на завершення тижневого циклу.

Серед представників SJ, які зацікавилися подією, був і сам Папа Франциск. Святіший Отець надіслав учасникам єзуїтського заходу написаного власноруч листа, в якому подякував організаторам і заохочував учасників виконувати роль “протагоністів революції любові та служіння”.

Лекція Джеймса Мартіна викликала огиду у багатьох коментаторів. “Ісус пророкував усім грішникам і давав їм шанс покаятися і більше не грішити”, – відреагував на інформацію про лекцію один з інтернет-користувачів. “Ви пішли обманювати молодь?”, – додав інший. “Це ніщо інше, як балачки на тему єресі, аби підбурити молодь”, – нарікав інший користувач Твіттера.

Джеймс Мартін — особа, відома своїми спробами повністю перекреслити католицьке вчення про сексуальність, похвалою смертного гріха та бездумної ЛГБТ-агітації у Церкві. Однак замість покарання під час понтифікату Папи Франциска американський єзуїт отримує підвищення та похвалу. У 2022 році він був призначений радником Дикастерії у справах Комунікацій Святого Престолу.

Парадоксально, але назва ініціативи MAGIS походить від латинського слова, що означає більш або більше, що відсилає до старої сентенції “Ad Maiorem Dei Gloriam” (“задля більшої слави Бога” – ред), популярної серед єзуїтів, оскільки її вживав сам їхній Святий Засновник – Ігнатій Лойола.