Ефіопія: після смерті матері-християнки сини прийняли Христа
  • Втр, 26/04/2016 - 10:57

В Ефіопії жінка, яка нещодавно стала християнкою, була убита своїм чоловіком-мусульманином і їх сусідом. Двоє її синів, побачивши таку відданість матері своїй новій вірі, теж вирішили прийняти Христа, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Christian Today.

У серпні минулого року мусульманка по імені Воркіту перейшла з ісламу в християнство. Її рішення розлютило чоловіка і старійшин до такої міри, що вони погрожували її вбити, якщо вона не повернеться в іслам. Але жінка залишалася непохитною, відмовилася відступити від Христа, не дивлячись на погрози.

За порадою пресвітерів церкви, вона повідомила в поліцію і місцеві органи влади про те, що їй погрожують смертю, і попросила захисту. Пізніше чиновники заявили, що ніякого повідомлення від Воркіту не отримували.

Приблизно місяць тому вона була жорстоко побита чоловіком і сусідом. Її відвезли в лікарню, де через 5 днів вона померла від отриманих травм.

Два її сина, Мустафа (20 років) і Кедирі (17 років), були свідками страждань своєї матері і її відданості Христу. В результаті вони відвернулися від батька і навернулися до Христа. "Їхня мати була єдиною християнкою в сім'ї, і юнаки сказали ..., що вони хочуть дізнатися більше про Господа, якому поклонялася їх мати", - про це в своїй доповіді повідомили представники благодійної організації Open Doors USA.

Ефіопія займає 18-е місце в списку країн, де християни піддаються найбільшим гонінням. У країні багато проісламських племен, де люди налаштовані проти християнства. У доповіді Open Doors USA йдеться, що "правляча партія в країні заблокувала всі канали для свободи слова і зібрань, а також намагається контролювати всі релігійні інститути".

Open Doors USA просить християн по всьому світу молитися, щоб Бог утішив і зміцнив наших переслідуваних братів і сестер в Ефіопії та інших країнах.