Глава УГКЦ привітав Військово-Морські Сили зі святом: «Сьогодні поручаємо усіх вас Неустанній Помочі Пресвятої Богородиці»
  • Пон, 06/07/2020 - 13:31

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав усіх моряків і військовослужбовців з Днем Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Слова привітання він висловив на завершення Архиєрейської Божественної Літургії у Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Під час Літургії моряків і військовослужбовців Військово-Морських Сил України не тільки вітали, але за них молилися, прохаючи, щоб Господь Бог обдарував їх натхненням і успіхами у їхньому служінні на благо нашої держави. Рівно ж усі присутні просили, щоб Бог обдарував їхні сім’ї миром, здоров’ям, злагодою і добробутом.

«Сьогодні ви святкуєте професійне свято: День Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Цікаво, що в першу неділю липня, коли військові моряки святкують своє свято, ми в нашій Церкві почитаємо Неустанну Поміч Божої Матері», ‒ зауважив Блаженніший Святослав.

«Сьогодні довіряємо усіх наших моряків і військовослужбовців Пресвятій Богородиці, випрошуючи її неустанну поміч для всіх вас. Нехай Господь Бог усіх нас благословить», ‒ сказав на завершення Глава УГКЦ.

Довідка: День Військово-Морських Сил Збройних Сил та День працівників морського та річкового флоту встановлені згідно з указами Президента від 12 червня 2015 року, в першу неділю липня.