Голова папської ради у справах сім'ї відвідав Нігерію
  • Пон, 09/05/2016 - 22:31

8 травня 2016 року завершується дводенний візит до Нігерії голови Папської ради у справах сім'ї, архієпископа Вінченцо Пальї. На запрошення єпископів африканської країни він зустрівся з групами і асоціаціями сімей і провів презентацію постсинодального Апостольського звернення папи Франциска "Amoris laetitia".

На питання Ватиканського радіо про послання цього документа в контексті важкої ситуації в країні, ієрарх сказав: "Без сумніву, Нігерія переживає важкі часи. Помісна Церква відчула на собі напади групи "Боко Харам". В останньому з них постраждав кардинал Анаекан. І саме через цю ситуацію послання документа "Amoris laetitia" може допомогти більш глибокому переживанню Євангелія і прихильності Церкви на користь сімей ".
За словами голови Папської ради, новий документ Понтифіка "вимагає не тільки відновлення душпастирства сім'ї, але набагато більше, а саме зміни відносин, або, точніше, форми Церкви, щоб вона була Церквою сімейною, супроводжуючою кожну сім'ю, розуміючою і підтримуючою її ".
 
Єрарх нагадав, що звернення закликає всі помісні Церкви провести іспит сумління і оновити мотивацію. "Це стосується також африканської Церкви, яка часто говорить про Церкву як про Божу родину. Тут існує важливий позитивний аспект: в Африці, на відміну від європейської і західної культури, "ми" сильніше ніж "я". Культура суспільства тут сильніша від індивідуалістичної, як це відбувається на Заході ", - сказав архієпископ Палья.