Головний рабин Риму критикує християн за мовчання про переслідування, євреї краще захищають своїх
  • Птн, 27/11/2015 - 12:57

Головний рабин Риму виступив на захист переслідуваних християн. Він також рішучими словами засудив тих, хто потурає цим переслідуванням, або замовчує, навіть самі християни. На сторінках щоденної газети «Il Foglio» він наголошує, що єврейська спільнота не може залишитися байдужою до цих переслідувань. Солідарність з жертвами в нашому випадку є не тільки обов'язковою, а й щирою і спонтанною – пише Ріккардо Ді Сеньї.

Він дуже критично оцінює дистанцію, яку тримає Італія та місцеві засоби масової інформації щодо переслідування послідовників Христа. Наче це не заслуговує на увагу, наче за певною географічною межею може трапитися що завгодно. Насправді, це прояв зарозумілості Заходу, який трактує решту світу, як нецивілізований простір, – вважає Ді Сеньї.

Його дивує й ставлення християн, які, на його думку, занадто стримані, особливо якщо взяти до уваги масштаб цієї трагедії. Він наголошує, що євреї набагато краще, більш рішуче реагують на випадки антисемітизму.

Головний рабин Риму не щадить і Ватикану, який заради переслідуваних віддає перевагу стриманим діям і уникненню розголосу в ЗМІ. Ми хочемо вірити, що це так справді є, що мовчання чомусь служить, а не є просто відмовкою, – пише Ді Сеньї.

За словами головного рабина Риму, християни також занадто мало точні й дуже обережні. Як приклад, він поділився своїм досвідом від участі в римській демонстрації на захист християн. Там говорили, зокрема, про переслідуваних християн на Святій Землі, але через обережність не уточнили, що йдеться про переслідування на палестинських територіях та в інших сусідніх країнах.