«Обіймаємо серцем, бо життя живе»: На свято Петра і Павла на алеї пам’яті у Новояворівську молитовно вшанували Героїв
  • Пон, 01/07/2024 - 18:29

З нагоди празника верх апп. Петра і Павла, у суботу 29 червня 2024 року, єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир у співслужінні ординарія м. Інсбрук (Австрія) владики Германа Ґлетлера та отців-редемптористів звершив панахиду на алеї пам’яті Героїв у м. Новояворівську. Цим розпочався дводенний пасторальний візит єпископа Інсбруку до Львівської архиєпархії.

Участь у молитві взяли родини загиблих Героїв, а також представники влади та жителі міста.

У духовному слові владика Володимир наголосив, що дорогою на празник, зокрема на Святу Літургію, всі зібралися біля тих, кому ми всі завдячуємо за це свято.

«В наших Героїв також сьогодні свято. Вони радіють разом з нами і радіють, що ми прийшли сюди помолитися за них. Вони радіють, що ми бережемо їхню пам’ять, а також, що ми можемо разом святкувати цей празник, за який вони віддали своє життя», – сказав архиєрей.
«Щиро дякую владиці Герману, його референту Йосипу, що приїхали з Інсбрука сьогодні разом молитися. Це наше внутрішнє прагнення – бути з вами і молитися. Обійняти серцем і сказати, що життя живе. Що наші Герої також живуть. Нехай Господь дарує їм вічні обійми, а також вічну пам’ять», – додав єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

Відтак владика Герман звернувся зі словами підтримки до родин загиблих Героїв, запевнивши їх, у молитовній підтримці й у тому, що світова спільнота стоїть у їхнбому горі поруч з ними.