Хлопчик пройшов 11 км по багнюці, щоб прийняти таїнство миропомазання
  • Суб, 09/12/2023 - 21:30

Аргентинський хлопчик нещодавно доклав особливих зусиль, аби пройти 11 кілометрів брудною дорогою, щоб отримати таїнство миропомазання. Ця новина дійшла до Папи Франциска, який надіслав йому благословення, повідомляє CNA.

11-річний Максиміліано Павіло живе разом зі своїми батьками та чотирма братами і сестрами в сільській місцевості навколо Суіпача, невеликого містечка в провінції Буенос-Айрес, із грудня 2022 року.

Упродовж цілого року хлопець готувався до прийняття таїнства миропомазання, яке було заплановане на 11 листопада.

Щоб допомогти йому підготуватися, тиждень за тижнем його катехитка Єва надсилала йому додому навчальні матеріали. Проте з наближенням дати таїнства погіршення погодних умов ставило під загрозу його конфірмацію.

Увечері перед миропомазанням безперервно лив дощ і Карола та Роландо, батьки Максиміліано, почали хвилюватися, оскільки сімейні автомобілі не зможуть доїхати до міста по багнюці сільських доріг, а трактор, яким вони користуються для роботи у полі, того тижня зламався.

Альтернатива була, але батьки думали, що дитина її не прийме: пройти одинадцять кілометрів по багнюці. Однак, на їхнє здивування, Максі відповів «так».

Хлопець разом із батьками вирушив о сьомій ранку, щоб встигнути до церкви на церемонію, яка розпочнеться о 10:30.

«Наші черевики тонули у багнюці, ми ковзали», — розповів Максиміліано CNA. Дорогою тато пожартував із хлопчика: «Коли виростеш, зможеш розповісти гарну історію». Але вони не очікували, що його історію почує така кількість людей.

Після прибуття до парафії Матері Божої Вервиці в Суйпачі його катехитка Єва чекала на нього в сльозах: «Вона була дуже щаслива», — сказав хлопець.

Священник, який відправляв літургію, назвав подвиг маленького хлопчика прикладом для наслідування, і багато хто потім підходив, аби привітати його.

Після церемонії «Ми пішли з полегшенням. Увесь тиждень я була «на сьомому небі, – зізналася мама хлопчика. – Ми ні про що не шкодували, ми були щасливі».

Та на цьому все не закінчилося. Днями історія Максиміліано дійшла до вух Папи Франциска, який надіслав йому своє апостольське благословення та подарунок із Рима.

Апостольське благословення в рамочці та подарунки Святішого Отця були передані Максі на Літургії минулої неділі, яку відслужив єпископ Маурісіо Ландра, єпископ-помічник Мерседес-Лухана, який здійснив спеціальну поїздку до Суіпачі, щоби передати визнання від Папи хлопчикові в руки.

«Я не можу перестати плакати», — сказала мати Максі, наголошуючи на  теплоті спільноти Суіпачі, яка прийшла відвідати її сина та принесла йому подарунки. «Це рай», — сказала вона.

Головний герой історії розповів, що «всі були дуже щасливі», навіть його однокласники з сільської школи, які були «вражені».

Іншим дітям, які готуються прийняти таїнство миропомазання, Максиміліан нагадав, «що Ісус чекає на вас і завжди буде з вами, як і зі мною».