Хор Львівської Духовної Семінарії виборов друге місце у Фестивалі духовної пісні «Аскольдів глас»
  • Втр, 26/12/2017 - 09:40

Хор Львівської Духовної Семінарії Святого Духа УГКЦ під керівництвом п. Наталії Капітан взяв участь у ХVІ Фестивалі-конкурсі духовної пісні «Аскольдів глас», що відбувся 23 грудня 2017 року в приміщенні НПУ ім. М. Драгоманова в м. Києві.

Конкурс традиційно проходив у рамках святкування зимового празника Святого Миколая, який для громади храму на Аскольдовій могилі – засновника цього мистецького заходу, – є храмовим. Цьогорічні змагання проходили у номінації «камерні церковні та семінарійні хори, вокальні ансамблі».

Серед 16 колективів-учасників фестивалю з різних куточків України хор Львівської Духовної Семінарії виборов друге місце.

Також хористи долучилися до благодійного аукціону та ярмарку «Допоможи воїну і його родині», що вже четвертий рік поспіль проводиться в рамках фестивалю. Виручені кошти будуть передані пораненим бійцям, які перебувають на лікуванні в Центральному військовому клінічному госпіталі у м. Києві.

Окрім участі у фестивалі брати-семінаристи відвідали Київську Трьохсвятительську духовну семінарію УГКЦ, Патріарший Собор Воскресіння Христового УГКЦ, монастир сестер Пресвятої Родини, а також побували в Папській Нунціатурі, де в навечір’я Різдва Христового за григоріанським календарем колядували разом із Апостольським Нунцієм в Україні Його Високопреосвященством Клаудіо Ґуджеротті.