Християни Лондона перебувають у підпіллі
  • Срд, 18/03/2015 - 17:01

У XXI столітті християни приховують свою віру, побоюючись дискримінації в самому серці Європи.

Християни у Великобританії не тільки відмовляються виявляти свою релігію, але буквально приховують свою віру через побоювання дискримінації та насмішок. Такі висновки зробила урядова Комісія у справах рівності та прав людини на основі останніх досліджень. У них взяли участь 2 500 осіб.

Християни часто визнавали, що на них тиснули, щоб вони не виявляли своєї віри – йдеться в доповіді Комісії. Насмішок і звинувачень у нетерпимості бояться як продавці, так службовці чи діти в школі.

Навіть більше, як визнає урядова Комісія, християни відчувають, що піддаються дискримінації через нові правила, що стосуються рівноправності. Вони вважають, наприклад, що їхні права зневажають заради рівності геїв. Переконали їх у цьому гучні процеси, які провадить часто Комісія у справах рівності, про погане трактування геїв у фірмах, що належать християнам. Нещодавно перед судом постав, наприклад, кондитер з Північної Ірландії, який відмовився приготувати торт з гаслом на підтримку так званого одностатевого шлюбу.

У доповіді визнається, що в питанні нових правил про рівність є велика плутанина. Це спричиняє серйозні проблеми роботодавцям, які побоюються, що їх звинуватять у порушенні рівності.