І ЗНОВУ ПРО МАНІПУЛЯЦІЇ Zaxid.Net
  • Чтв, 12/04/2018 - 23:25

Мабуть, багато з вас, дорогі друзі, чули ось таке майже прислів'я про людину, яка приходить до одної господи з наступним проханням: "Пане, дайте мені напитися, бо я такий голодний, що не маю де переночувати". Саме таким чином сьогодні подало новину відоме львівське інтернет інформагенство.

Сьогодні я опублікував допис з відповідними фото про те, що моєму братові вдалося віднайти підпільний храм УГКЦ, у якому молився ісповідник віри о. Михайло Косило.

Після цього Анна Джунківська - журналістка, перед якою схиляю голову за професіоналізм і чесність, на підставі мого допису зробила цілий матеріал, додавши об'ємну інформацію про о. Михайла Косила, а також помістила посилання на фільм про його життя.

Щойно, переглядаючи сторінку Zaxid.Net, дивлюся, що новина набула поширення. І зрадів вельми!

Але моя радість моментально зникла, коли побачив, як завершує подачу цієї новини журналіст згаданого інтернет-видання Роман Ганкевич. Після короткої розповіді про головну подію, він ще пригадує читачам, що у Стрийській єпархії священика позбавили сану за порушення Тайни Сповіді, а також про видалення з монашого стану Папою Франциском монахів з Колодіївки.

У мене питання: що саме хотів переказати читачам журналіст? Виглядає, що він просто зробив інформаційний венігрет. І саме це для мене особисто є приклад того, як можна маніпулювати інформацією.

Пишу тому, що ніколи не буду мовчати на подібні випадки, що ті, хто мене читають, знали мою позицію. До того ж, маю повне право на власну думку, навіть через той факт, що зманіпульовано інформацією, яку подавав я.

Я вже давно втратив довір'я до Zaxid.Net. Але, як священик, кожного дня переконую себе у тому, що можливо це людський фактор, неосмислений. Та в даному випадку годі говорити про будь-яку неослисленість подачі інформації.

А ось доказ усього того, про що я написав: