Єпископ Алеппо: змучена Сирія потребує милосердя
  • Суб, 12/12/2015 - 19:27

 «Тільки милосердя може врятувати Сирію», - пише у своєму пастирському посланні з нагоди відкриття Святого року апостольський вікарій Алеппо монс. Жорж Абу Хазен OFM. Пастир сирійських католиків латинського обряду підкреслює, що триваюча війна вже забрала сотні тисяч життів і перетворила мільйони людей в біженців.

Єпископ-францисканець нагадує, що всі сирійці «прагнуть до припинення бойових дій та відродження своєї батьківщини, а це неможливо здійснити без милосердя».

Монс. Абу Хазен зазначає, це саме милосердя є сутністю релігії; в одній тільки Книзі Псалмів воно згадується більше п'ятдесяти разів. Також і мусульмани постійно використовують вираз «В ім'я Аллаха, Милостивого, Милосердного». «Ми випробували на собі занадто багато наслідків насильства і немилосердя з боку різних учасників конфлікту, - пише сирійський єпископ. - Ми бачимо, до чого призводять дії від імені якогось бога, який не є ні милостивим, ні милосердним!». На завершення пастирського послання єпископ Жорж Абу Хазен підкреслює, що «Бог милосердиться  над нами, щоб і ми милосердились над іншим».