Єврейський видавець рятує християн
  • Чтв, 16/07/2015 - 19:33

Єврейський видавець Артур Джордж Вейденфельд підтримує місію порятунку християн Близького Сходу від терористів Ісламської Держави.

Для 95-річного Артура Вейденфельда, що зараз живе в Лондоні (родом з Відня), це вираз вдячності за те, що сам досвідчив у своєму житті. У 1938 році завдяки британським християнам він разом із єврейськими дітьми прибув на Британські острови. Таким чином члени руху "Plymouth Brethren" врятували його від нацистів та смерті.

Вейденфельд в рамках акції "Operation Safe Havens" хоче фінансово підтримати переселення 2 тисяч християнських родин, яким загрожують терористи Ісламської Держави, з Сирії та Іраку ‒ до Європи. Перша група з 150 сирійських християн на запрошення польського уряду прибула до Варшави тиждень тому. Тут завдяки, між іншим, фінансовій підтримці Вейденфельда вони знайдуть нову вітчизну.

Як пише британське видання «Times», акція зустрілась з критикою, яка торкається лише християн, і не стосуються інших релігійних меншин, в тому числі мусульман. З цього приводу дану акцію не підтримав президент США, Барак Обама, пише Deon.

У розмові з британськими журналістами Вейденфельд захищає проект. «Не можу рятувати цілий світ, але це є особливий шанс для євреїв та християн. Інші можуть щось зробити для мусульман», - підкреслив і визнав, що хоче сплатити борг вдячності християнам, які врятували його, коли він був дитиною.