Івано-Франківськ: освячення Містечка милосердя святої Мокрини
  • Втр, 31/10/2023 - 09:26

У п’ятницю, 27 жовтня, архиєпископ і митрополит Івано-Франківський владика Володимир Війтишин спільно з єпископом-помічником Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ владикою Миколою Семенишиним освятили Містечко милосердя святої Мокрини, що діє при монастирі Святого Йосифа Обручника сестер Чину Святого Василія Великого, який знаходиться у місті Івано-Франківськ.

Спершу у храмі Пресвятого Серця Христового, що діє при монастирі відбувся Молебень до святої Мокрини, яка є покровителькою монашого Чину Сестер Святого Василія Великого. Його очолив митрополит Володимир у співслужінні владики Миколи та ігумена монастиря о. Артемія Новіцького, ЧСВВ. Про це інформує Департамент інформації Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ.

Опісля моління митрополит Володимир звернувся до сестер, які цього дня зібралися в храмі, та побажав процвітання й злагоди для Містечка милосердя:

«Нехай свята Мокрина буде не лише вашою покровителькою, але й в чудесний спосіб допомагає вам. Дякую вам за те, що стараєтеся для тих, кому потрібна опіка та родинна любов, для найменших діток. Ви стали прикладом для всієї Української Греко-Католицької Церкви».

Згодом владики здійснили Чин освячення приміщення, у якому діятиме Містечко милосердя, а також поблагословили всіх присутніх освяченою водою, зокрема перших юних мешканців установи.

Відтак митрополит Володимир подякував сестрам-монахиням за ревне служіння на благо Церкви та ближніх й побажав ще більшої наснаги та Божого благословення для втілення світлих задумів в Його ім’я.

Далі з вітальним словом звернувся міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. Він подякував владикам за невтомну працю та служіння, а також сестрам-монахиням за відповідальний крок.

Відтак сестри висловили вдячність єпископам за постійну опіку, а всім присутнім за те, що долучилися до заходу:

«Ми щиро вдячні Богові за те, що Він привів нас до сьогоднішнього дня, бо це справді велика подія. Дякую всім, хто став руками Божими у цій важливій справі».