Капелани організують духовний табір для учасників АТО зі сходу України
  • Пон, 17/08/2015 - 13:58

21 серпня 2015 року розпочнеться черговий табір духовної віднови для учасників АТО та їхніх рідних.  Участь у заході візьмуть 7 сімей військовослужбовців зі сходу України, серед яких є солдати, котрі отримали поранення чи були в полоні.  

Впродовж тижня до 28 серпня учасники табору разом із капеланами молитимуться Святі Літургії за мир в Україні та за наше військо, відвідають різні храми та чудотворні місця, музеї та найцікавіші закутки Львова. Окрім того, військові капелани планують організувати для таборян мандрівку в Карпати та духовні місця Львівщини.  

Духовна реабілітація учасників АТО разом з родинами відбувається в межах співпраці Центру Військового Капеланства ЛА УГКЦ та волонтерами східніх терен України, і вже стала доброю традицією.

Організувати такий табір вдається завдяки фінансовій підтримці Союзу Українок Америки. Військові капелани висловлюють особливу подяку за допомогу голові СУА Маріанні Заєць та усім членкиням цієї організації.

Довідка. Союз Українок Америки (СУА) є найбільшою та найстарішою українською крайовою жіночою організацією Сполучених Штатів Америки. Як вказано на сайті цього об’єднання, їхньою метою є повідомляти світу про події на рідних землях, допомагати Батьківщині морально й матеріально, сприяти збереженню української ідентичности, культурної і мистецької спадщини, народних традицій в еміграції. Відтак, Союз Українок Америки вже не вперше підтримує проекти Центру Військового Капеланства, які спрямовані на підтримку учасників АТО та їхніх сімей.