Кардинал Берк оголосив дев’ятницю до Богородиці Гваделупської через «кризу нашого віку»
  • Втр, 27/02/2024 - 11:19

Наміром дев'ятниці є просити в Богородиці захисту для Церкви та світу «від гострих криз нашого віку», а кульмінація її відбудеться 12 грудня у свято Богородиці Гваделупської.

У новій ініціативі, опублікованій в Інтернеті на вихідних, кардинал Берк оголосив дев’ятницю, яка розпочнеться в березні та завершиться на свято Богородиці Гваделупської 12 грудня, пише PerMariam: Mater Dolorosa.

У своєму відеозверненні кардинал провів порівняння між сьогоднішнім станом світу та ситуацією 1531 року – року об’явлення Богородиці в Гваделупе св. Хуану Дієго.

«У світі, який бореться з великою хворобою, у Європі точиться війна. Після багатьох років перемир'я нове вторгнення Палестини загрожує порушити Близький Схід. Богословські дебати політизовані і спонукають мільйони віруючих відмовитись від віри. Єпископ пише: якщо рука Божа не втрутиться напряму, усе буде втрачено. Рік 1531».

«Знову,— зазначив він,— ми боремося з хворобами, війною та глибоким духовним сум’яттям. І знову багато бідних душ відчувають спокусу боятися, що вся надія втрачена».

«Але наш Господь не покликав нас до страху. Незважаючи на темряву нашого віку, чоловіки і жінки віри не позбавлені правди та любові Христа, ані вірної турботи Його матері.

Завдяки смиренній і відважній співпраці святого Хуана Дієго з благодаттю, заступництво Богородиці змінило світ і привело мільйони душ до Христа. Саме цієї материнської турботи та захисту ми прагнемо сьогодні—турботи та захисту, які вона дасть нам, якщо ми щиро про це попросимо».

Кардинал зазначив, що сьогодні «серця католиків у всьому світі відлунюють ті самі тривоги, що й у 1531 році», і що «знову відповідь на цю тривогу є не матеріальною, а духовною».

У світлі цього кардинал Берк звернувся з проханням до католиків приєднатися до нього в дев’ятниці, щоб просити про заступництво Діви Гваделупської не лише над Америкою, але й над цілою Церквою та світом.

Відзначаючи неперевершену потребу звертатися до Богородиці за «захистом» і шукати її «заступництва» кардинал Берк закликав «католиків у всьому світі, особливо в Америці, приєднатися до мене в поверненні в люблячі обійми Богородиці».

Спонукувана незмінною материнською любов’ю, яку вона відчуває до своїх дітей, Богородиця «принесла новий світ під захист свого плащу і привела мільйони душ до Христа», – сказав він. «Та сама материнська любов і захист, яких ми прагнемо сьогодні, любов і захист, які вона дасть нам, якщо ми щиро про це попросимо».

Тим, хто бажає приєднатися до кардинала в дев’ятниці, пропонують зареєструватися через електронну адресу на веб-сайті новенни, щоб потім отримувати щомісячні духовні роздуми та молитви від Його Еміненції.

9-місячна дев'ятниця має на меті «просити про заступництво Матері Божої Гваделупської проти нагальних криз нашої епохи» і завершиться урочистою посвятою Богородиці Гваделупській в день її свята, 12 грудня.

«Я прошу вас приєднатися до мене в цьому терміновому поверненні до Богоматері. Наша благословенна пані досі є нашою матір’ю, як і п’ятсот років тому. Її любов до нас залишається такою ж сильною, як і раніше. Вона не відмовить допомогти своїм дітям, нам треба тільки попросити».