Кардинал Єом: "Візит католицької делегації Південної Кореї до Північної є відправною точкою"
  • Срд, 09/12/2015 - 23:17

"Офіційний візит до Північної Кореї має важливе значення, тому що цього разу делегація складається з великої кількості священників з Південної Кореї. Я молюся, щоб це стало  відправною точкою для тіснішого зв'язку між Північчю і Півднем",- сказав кардинал Ендрю Єом Су-Чжуна, архиєпископ Сеулу і Апостольський Адміністратором Пхеньяну, коментуючи нещодавній візит до Північної Кореї  південно - корейської католицької делегації з 17 членів, серед яких було чотири єпископи і 13 священиків.

Присутні відправили євхаристійну літургію у катедральному соборі Чангчунг в Пхеньяні, у присутності 70 північнокорейських вірян-католіків.

"Наші зусилля, спрямовані на контакти з північнокорейською церквою, датовані ще 2000 роком, коли єпископальний вікарій з соціального служіння в той час відвідав Північну Корею. У 2003 році північнокорейські католики прибули до нас і відслужили разом Службу в Мингдонському соборі вперше за 58 років",- згадує кардинал, який у травні 2014 року став першим архиєпископом Сеула, котрий відвідав промисловий комплекс Кесон.

Тепер прорив зроблено: з наступного року південнокорейська Католицька Церква в Північній Кореї буде відправляти священиків для служіння  Євхаристичних літургій впродовж всього католицького літургійного  календаря. "Як Апостольський Адміністратором Пхеньяну, я вважаю, що скерування духовенства відправляти таїнства в єпархії Пхеньяну є пріоритетним",- говорить кардинал.

Ми вели переговори з Північною Кореєю більше 10 років, в надії відправити священиків з Сеула дбати про релігійне життя північнокорейських віруючих. Ми робили все можливе, щоб досягти консенсусу з цього питання. Я сподіваюся, що візит на цей раз може стати відправною точкою нової угоди",- підсумовує він.