Кардинал Ніколс закликав католиків проявити активність у справі закону про евтаназію
  • Птн, 04/09/2015 - 14:19

Кардинал Вінсент Ніколс закликав британських католиків поспілкуватися зі своїми представниками в парламенті та схилити їх виступити проти легалізації так званого допоміжного самогубства. Друге читання суперечливого законопроекту про евтаназію планується в британській Палаті громад 11 вересня.

«Закликаю всіх католиків, щоб як активні громадяни звернулися до своїх представників у Палаті громад, які найближчим часом голосуватимуть щодо законопроекту про евтаназію, ‒ написав у спеціальному листі Архиєпископ Вестмінстера. ‒ Цей закон підриває суть людського життя, припускаючи, що цей дар у деяких випадках має менше значення, ніж в інших. Закон також вдаряє в головний принцип лікарів: по-перше, не нашкодь. Він відкриває поле для багатьох зловживань», – наголосив кардинал Ніколс.

Він нагадав, що серйозно або смертельно хворі люди заслуговують найкращого догляду в суспільстві, щоби в жодному випадку не почуватися для нього тягарем. «Ми намагаємося підтримувати невиліковно хворих людей, як тільки можемо. Паліативна допомога останніми роками в нашій країні покращилася і я закликаю уряд продовжувати розвивати її, – написав британський єрарх, одночасно запевняючи про молитву за парламентарів, які голосуватимуть щодо суперечливого закону.