Католики та протестанти в Німеччині майже не читають Біблію: дослідження
  • Срд, 05/07/2023 - 17:59

Половина німців (52%) мають вдома Біблію, але більшість не читає її. Нове дослідження, опубліковане Лейпцизьким університетом (на сході Німеччини), показує, що лише 1,6% населення читає Біблію щодня. У 2014 році їх було вдвічі більше (3,1%).

3,2% кажуть, що читають Біблію раз на тиждень, а кожен десятий відкриває «книгу книг» раз на рік.

Дослідження показало, що Біблію читає більше чоловіків, ніж жінок. Перший контакт зі Святим Письмом зазвичай відбувається в церковному контексті або на уроках релігійної освіти в школі. Важко знайти людей, які починають читати Біблію вперше після 14 років.

Ці цифри, здається, підтверджують думку глави німецького уряду Олафа Шольца, який нещодавно сказав, що він «один з небагатьох в Німеччині, хто прочитав всю Біблію». Канцлер Шольц також сказав, що йому незручно говорити публічно про свою особисту віру або її відсутність.

Низька зацікавленість серед основних церков
У Німеччині близько половини населення все ще є членами Римо-Католицької Церкви або Лютеранської Протестантської Церкви (Evangelische Kirche Deutschland). З огляду на це, «дивує низький рівень використання Біблії серед католиків і протестантів», − зазначають дослідники.

Опитування 2019 року показало, що лише 67% протестантів вірять в існування Бога.

Релігійні меншини, такі як євангельські християни, члени вільних церков, демонструють більшу прихильність до біблійного вчення і більше відвідують церкву.

Читайте також: ПРЕЗИДЕНТ НІМЕЧЧИНИ ПУБЛІЧНО ТЛУМАЧИТЬ ЄВАНГЕЛІЄ ПО-СВОЄМУ: ЧУДО В КАНІ ГАЛИЛЕЙСЬКІЙ – ЦЕ… РОЗПОВІДЬ ПРО ДЕМОКРАТІЮ