Криза покликань у Франції: цьогоріч висвячено 122 священників
  • Птн, 01/07/2022 - 18:54

Цього року у Франції висвяченого всього 122 священники, більшість з них – 25 і 26 червня на вихідних напередодні урочистості Петра і Павла. Ця кількість становить невеликий спад у порівнянні з останніми роками.

77 з нововисвячених – єпархіальні священники, а 45 походять із монаших згромаджень.

За останні десять років середня кількість нових священників щороку становить 125 осіб щороку.

Найбільше свячень занотовано в паризькій єпархії – 10 нових священників. За нею слідують єпархії м. Ванн (5 нових священників), Ліон (4 священники) та єпархії у Версалі, Сен-Бріє, Бордо та Байонна (по 3 священники).

Більше половини єпархії (60%) у 2022 році не мають жодного нового священника. У єпархії Фрежюс-Тулона свячення були відхилені рішенням Ватикану через занадто велику кількість «традиціоналістів» у місцевій семінарії.

14 нових священників отримала спільнота Святого Мартіна, однак слід зазначити, що в 2021 році там їх було 26. Спільнота Хеміна Ноуфа має 4 нових священників, Еммануіл – 2. В монаших згромадженнях висвячено 21 священника. 5 у спільноті св. Івана, 5 в згромадженні домініканців. Єзуїти і бенедиктинці мають по 2 нових священники.

Окрім того, свячення у Франції отримали 6 священників, що відправляють літургії в надзвичайній формі римського обряду. Йдеться про Священиче Братство св. Петра та Інститут Христа Царя Суверенного Священника (по 3 священників).

Цих 122 нових священики походять із 32 семінарій та формаційних домів з усієї території країни.