Лікарі стали хресними врятованого ними 16-річного Микити з Бахмута
  • Срд, 19/04/2023 - 13:03

За хресних - лікарі. А замість великого храму - каплиця у дитячій лікарні. 16-річний Микита з Бахмута, який ледь не загинув під час обстрілів у рідному місті, прийняв хрещення у Львові, де йому врятували життя.

 

Із 3-см уламком від снаряду біля серця юнака два місяці тому доправили до Першого медоб'єднання Львова. У важкому стані. Везли понад тисячу кілометрів через усю країну. У день обстрілу загинув племінник Микити. Було поранено двоюрідного брата. У тіло ж самого Микити потрапило шість уламків. Один із них - зупинився просто біля серця.

Дитячі хірурги Лікарні Святого Миколая, які оперували підлітка, кажуть: "Цей хлопець народився у бронежилеті".

Нині Микита проходить реабілітацію і понад усе мріє повернутися додому - в Бахмут.

Юнак розуміє, що дивом вижив. «Якась невидима сила рятувала мене весь цей час», - каже Микита.

Після всього пережитого хлопець разом із мамою Тетяною вирішив прийняти хрещення тут у Львові, у лікарні, де йому і врятували життя.

Таїнство хрещення відбулося у каплиці Дитячої Лікарні Святого Миколая. Його звершив отець Олександр Руденко, медичний капелан цієї лікарні. Хресними батьками для мами із сином стали лікарі. До церемонії доєдналися також хірурги Олександр Калінчук та Андрій Дворакевич, а також фізичний терапевт Serhii Khuda, які врятували Микиту і сьогодні продовжують робити все можливе аби повернути хлопця до повноцінного життя.

 

Фейсбук-сторінка Перше медичне об'єднання Львова