Марш миру відбувся 1 січня у різних містах України
  • Суб, 02/01/2016 - 17:00

Вже традиційно 1 січня 2016 року у Львові відбувся марш миру, в честь Всесвітнього Дня миру, який визначається цього дня. Спільнота святого Егідія в Україні є ініціатором даного заходу. Цього року також долучилися до маршу миру у Львові Громадська молодіжна організація «Українська Молодь Христові» та Комісія УГКЦ Справедливість і Мир.

Розпочався марш від храму Пресвятої Євхаристії у Львові. А після цього, центральними вулицями міста відбувся спільний похід до гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, де спільною молитвою за мир учасники посвідчили намір та бажання української молоді долучатися до різних ініціатив, які мають на меті досягнення та сприяння миру в Україні та світі .

Також до учасників заходу звернувся очільник спільноти святого Егідія о. Іван Курилець. Він нагадав присутнім про зміст цьогорічного звернення папи Франциска з нагоди Всесвітнього дня миру, а також наголосив на важливому значенні слів Понтифіка щодо «виховання молоді у справедливості та мирі». Серед різноманітних викликів, з якими зустрічає цей рік українське суспільство, є, без перебільшення, будування та утвердження миру. А чи не головним у цьому, є чеснота відповідальності, яка вимагає активних дій як окремої особи, так і спільноти загалом. Саме на цьому зосередив свій заклик до молоді о. Іван Курилець, а спільною молитвою за мир учасники потвердили і важливу духовну складову у поширенні миру.

Також такі марші миру відбулися 1 січня у Києві та Івано-Франківську, чим засвідчили своє поширення в Україні.