«Медицина і релігія – дві сестри» - резолюція круглого столу у Тернополі
  • Чтв, 15/05/2014 - 09:50

Комісія у справах мирян спільно з комісією душпастирства охорони здоров`я 13 травня в управлінні Тернопільсько-Зборівської архиєпархії провели круглий стіл для медиків Тернопільщини на тему «Служіння Богові через служіння ближньому». У заході взяли участь близько 25 представників усіх медичних закладів Тернопілля.

Круглий стіл розпочався Молебнем до Пресвятої Богородиці, який очолив о. Андрій Желізко, голова комісії душпастирства охорони здоров`я.

Анна Зварич, голова комісії у справах мирян, представила роботу комісії, заохотивши медичних працівників прийняти активну участь у професійній прощі медиків до Зарваниці. «Щоденне сопричастя з людським болем і скорботою потребує твердості і ціленаправленості, фізичних і духовних сил. Вони потрібні для продуктивності роботи, вирішення широкого спектру питань по захисту і поверненню здоров`я людей. Саме їх слід черпати з джерела Божої благодаті».

Основну доповідь виголосив д-р біблійного богослов’я о. Іван Січкарик. Священик зазначив: «Господь, прийшовши у світ, сказав, що головний закон життя – закон любові. Де любов – там життя. Для Вас життя і здоров`я людини стали внутрішньою необхідністю. В духовному плані – це примноження любові». Отець наголошував, як важливо вміти побачити через віру, через Святе Письмо в особі хворої людини ближнього, і послужити йому так, як Христос служив. «Лікар продовжує спасіння людини, яке Бог розпочав,  тому важливо бачити людину цілісно».

Представник Департаменту охорони здоров`я Тернопільської ОДА п. Лідія Чайковська подякувала за організацію круглого стола і, оскільки медична сфера тісно пов`язана з духовною, вона висловила надію на плідну співпрацю з Церквою.

повідомила Анна Зварич

Джерело: www.tze.org.ua