Митрополит Івано-Франківський зустрівся з делегацією з Угорщини
  • Птн, 12/06/2015 - 16:33

11 червня Митрополит Івано-Франківський зустрівся з делегацією з Угорщини, які мали на меті ознайомитися і перейняти досвід духовного супроводу розвитку суспільства на Прикарпатті та надали чергову гуманітарну допомогу для переселенців та військовослужбовців.

Митрополит обговорив важливість духовної формації суспільства з Міністром Міністерства людських ресурсів Угорщини Міклошем Шолтесом, Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді Йожефом Бачкаі, головою Державного Самоврядування українців Угорщини Юрієм  Кравченком та заступником міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Сергієм Устименком.

 «…наш народ має багато спільного, ми всі є християни, але нажаль не розвиваючи віри у Бога не може формувати національної Єдності, а національна єдність є дуже важливою для нас, щоб перебуваючи у Європі не втратити своєї ідентичності…» - зазначив держсекретар.

Вітаючи гостей Митрополит Володимир наголосив на важливості формування і розвитку морально-християнських принципів в суспільстві: «…міцна віра і християнська мораль є добрим ядром наших сімей і родин. Якщо ці принципи будемо плекати і виховувати у родинах будемо мати здорову націю, як духовно так і фізично, будуючи її на принципах національної ідентичності…» - наголосив Митрополит.

На завершення,  у рамках співпраці, згідно молодіжної програми, яку представили Угорські урядовця і побіцяли оздоровити в Угорщині дітей, які співають в молодіжних церковно-парафіяльних хорах Івано-Франківської Архієпархії.