На четвертій зустрічі К8 обговорюють майбутнє Римської Курії
  • Втр, 29/04/2014 - 09:30

Вісім членів Ради Кардиналів засідають у Ватикані. Темою обговорення стала реформа Римської Курії. Це четверта зустріч комітету з моменту його створення і триватиме до середи.  Роботу координує кардинал Оскар Андрес Родрігес Марадьяга з Гондурасу.

Основною темою зустрічі є майбутнє папських рад. На думку учасників, можливо відбудуться структурні зміни, об’єднання деяких дикастерій у більші структури, наприклад у конгрегацію у справах мирян і зміна компетенції.

Під час попередніх восьми зустрічей членів, заснованої 30 вересня Ради Кардиналів, було обговорено передусім засади праці компетенції синоду єпископів, далі діяльність існуючих дев’яти конгрегацій.

Під час третьої сесії у лютому ц.р. рада займалася фінансовими питаннями Ватикану. Кілька днів пізніше Папа Франциск вирішив створити секретаріат з економічних питань на чолі з австралійським кардиналом Джорджем Пеллом. Він створив також раду з економічних питань, на чолі якої став кардинал Рейнхард Маркс, теперішній голова німецького єпископату. Згадані два кардинала є членами Ради Кардиналів.

На думку учасників теперішньої зустрічі, від четвертої зустрічі ради з восьми кардиналів можна очікувати початок роботи над змінами до конституції «Pastor bonus» з 1988 року про Римську Курію. Така праця може тривати від двох до трьох років.

Джерело: Католицький медіа-центр