Наукова конференція «Просвітницька діяльність інститутів богопосвяченого життя УГКЦ в юридично-правовій системі України»
  • Срд, 18/03/2015 - 18:34
Високопреподобні отці–протоігумени!
Преподобні отці-ігумени і брати!
Високопреподобні та преподобні сестри!
Всесвітліші отці-синкели у справах монашества!
Голови катехитичних комісій та комісій у справах освіти і виховання всіх рівнів!

Цього року Католицька Церква присвятила свою особливу увагу і молитву за богопосвячених осіб, а також за нові покликання до їхніх інститутів. Оскільки в Україні чернецтво УГКЦ і РКЦ залучене до виховання дітей різного віку і молоді, запрошується вивчити цю його діяльність з юридичної і канонічної точки зору.

У зв’язку з цим 12 червня 2015 року з благословення Преосвященного владики Євгена(Поповича), голови Канонічного відділу Патріаршої курії УГКЦ, і Преосвященного владики Михайла(Бубнія), голови Патріаршої комісії у справах монашества, у м. Львові (приміщення Українського католицького університету) буде проведена одноденна наукова конференція «Просвітницька діяльність інститутів богопосвяченого життя УГКЦ в юридично-правовій системі України».

Програма передбачає п’ять доповідей,присвячених питанням:

- реєстрації або внесення змін до статутів релігійної організації «монастир» у державних органах України;

- відкриття, діяльності й труднощів, які виникають в інститутів богопосвяченого життя із школою, сиротинцем і садочком;

- душпастирської діяльності інституту богопосвяченого життя в єпархії або екзархаті.

На конференцію запрошені: головні настоятелі та члени чоловічих і жіночих інститутів богопосвяченого життя УГКЦ і РКЦ, які займаються навчанням і вихованням дітей та молоді в Україні; миряни, які працюють в освітніх закладах; голови і працівники катехитичних комісій та комісій у справах освіти і виховання патріаршого, верховноархиєпископського і єпархіального рівнів.

Крім того, така подія може стати поштовхом до наступних регулярних формаційних зустрічей, під час яких розглядатимуться різні питання,пов’язані з навчанням і вихованням дітей в Україні,як також і душпастриською діяльністю монастиря, Чину чи згромадження на території певної єпархії чи екзархату.

Для кращої організації цієї зустрічі ласкаво прошу до 30 травня подати інформацію про кількість учасників на електронну пошту (o.a.tanasiychuk@gmail.com)

З належною пошаною,

о. д-р. Андрій Танасійчук
Заступник Голови Канонічного відділу Патріаршої курії УГКЦ