Німецькі єпископи: мусульманські лідери повинні зайняти чітку позицію щодо ситуації в Іраку
  • Чтв, 28/08/2014 - 10:44

"Терор в Іраку має бути зупинений, а позбавленим даху над головою повинна бути надана можливість, як можна швидше повернутися в свої будинки", - йдеться у спеціальному зверненні Конференції єпископів Німеччини. Німецькі єрархи, між іншим, звернулися до мусульманської громади. Єрархи рішуче заперечують думку про насильницьку природу ісламу. "Ісламська держава Іраку і Леванту і іслам - це не те ж саме", - йдеться в зверненні. Але в той же час, єпископи Німеччини закликають мусульманських лідерів зайняти чітку позицію. "Мусульмани, які люблять мир і які являють собою більшість, повинні запитати себе, які чинники дозволили розвиток хвилюючих тенденції в їх релігійних громадах", наголошується в документі.

Німецькі католицькі єрархи торкнулися також теми озброєння курдів, яка широко обговорюється в суспільстві Німеччини. Якщо військові дії, включаючи примінення зброї, не є автоматично засобом для забезпечення миру і безпеки, в деяких випадках, коли питання йде про "знищення цілих етнічних груп і тяжкі порушення прав людини", міжнародна спільнота зобов'язана зупинити несправедливого агресора, щоб "не допустити ще гірших злочинів", як стверджує католицьке вчення про справедливий мир.

Конференція єпископів Німеччини закликає до молитви і гуманітарної допомоги жертвам переслідування на Близькому Сході: "Це не тільки відповідальність країн регіону. Всі можуть внести свій вклад, також будучи відкритими на прийняття біженців ", наголошується в зверненні.