Ми маємо, те, чого знищити жодною бомбою неможливо – віру у Бога, - Владика Дмитро
  • Пон, 20/04/2015 - 01:35

19 квітня 2015 р.Б. у с. Милівці, при парохії Воскресіння Господнього відбулося освячення нового престолу владикою Дмитром (Григораком). Після розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, у якій співслужили також 4 священики.

«Ми вільні вибирати, жити з Богом чи без Нього. Ми можемо ходити до церкви, але жити за своїми правилами. Часто ми знаємо і розуміємо, що Христос помер і воскрес, але для нас це було так далеко. Тоді ми запитуємо себе і що нам з того, що Він воскрес, у даний час у даний момент? Насправді на це питання може відповісти не знаюча людина, але віруюча. Тома був подібний до такої особи, він виступає своєрідним раціональним вченим, який хоче доторкнутись, щоб повірити. З однієї це не є зле, тому, що людина, яка може досвідчити Бога саме в такий спосіб, через знання, може його ще глибше пізнати. Але без віри, ми просто не зможемо прийняти це знання, що Бог є, Він воскрес і дарує нам силу перемогти всяке зло. Проте, чим насправді є віра? Христос тричі запитує Петра: «Петре, чи любиш ти Мене?». Не запитує його, про знання тори, декалогу чи інших речей, але питає про любов. Тобто справжньою вірою у Бога є любов до Нього. Господь є завжди поруч із нами, ми лиш повинні любити Його і тоді відчуємо Його присутність. Саме ця присутність Господа, коли ми даємо Йому простір для діяльності у своєму житті – він змінює реалність змінює нас самих. Якщо не було б віри у Бога і любові до Нього, не було ні майдану, ні героїчної обори нашої вітчизни. Ми маємо, те, чого знищити жодною бомбою неможливо – віру у Бога. Нехай, по нас не тільки внутрішньо, але і зовнішньо буде видно, що ми є християни, що ми віримо в Бога і маємо любов поміж нами. Саме тоді, кожен стане впевнений, що ми переможемо зло», – наголосив Владика Дмитро під час проповіді.

Після завершення Літургії, Єпарх Бучацький подякував всім меценатам за підтримку парохії, а також хору, який супроводжував співом молитву. Парох о. Михайло Ковальчук подякував Преосвященному Владиці Дмитру за пастирську опіку та батьківське тепло.